ERC vol reduir un 40% l'increment previst de la taxa de terrasses

Els republicans negocien amb el govern les ordenances per al 2020

El sector no es dona per satisfet amb aquesta possible rebaixa i manté la seva protesta

zentauroepp50854706 bcn blai191111174812

zentauroepp50854706 bcn blai191111174812

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

ERC confia a rebaixar en «prop d’un 40%» les sumes que el governd’Ada Colau  preveu a l’augmentar la taxa que els establiments paguen per tenir terrasses al carrer. En alguns casos,  les noves taxes multipliquen per quatre el cost actual, que per al govern municipal és excessivament baix. Com a exemple, a la zona més cara es paga ara  0,46 euros per metre quadrat i dia, i el consistori es proposa elevar-lo a 1,95 euros.

Notícies relacionades

Esquerra, decisiva perquè el projecte d’ordenances s’aprovi en el ple municipal de la setmana que ve, va iniciar una negociació amb el govern de Barcelona en Comú i el PSC per matisar aquest increment, i aquest divendres el regidor Jordi Castellana ha explicat que la voluntat del seu grup és que l’augment previst es redueixi en un 40%.

El sector, descontent

L’anunci dels republicans no ha alleujat l’enuig del sector del Gremi de la Restauració de Barcelona, que, en un comunicat, ha advertit que fins i tot amb una rebaixa del 40% la proposta de noves taxes li sembla «desorbitada i inacceptable». «Parlar d’una rebaixa és falsejar el debat. El que tenim sobre la taula continua sent un augment inaudit i letal per a la restauració», declara el director del gremi, Roger Pallarols.