On Catalunya

COSTA ARRASADA

El temporal es torna a 'menjar' les platges de Barcelona

El fort onatge d'aquesta setmana s'ha emportat grans quantitats de sorra i ha fet malbé instal·lacions del litoral

playa

playa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’últim temporal de llevant que ha fuetejat aquesta setmana Catalunya ha colpejat de nou les platges de Barcelona. En una imatge que últimament és habitual després d’episodis de pluja i vent, les platges de la capital han perdut una enorme quantitat de sorra. Les més afectades han sigut les del nord de la capital, com la de Llevant. Les ones van arribar al passeig arrossegant sorres i pedres,cosa que també ha fet malbé dutxes i altres elements a tot el litoral barceloní.

Les fortes pluges i el mal estat del mar han provocat acumulació de residus vegetals, troncs i branques.

El temporal ha deixat precipitacions acumulades entre dimarts passat i divendres al matí de 104 litres per metre quadrat a Barcelona.

Notícies relacionades

En altres punts de Catalunya s’han arribat als 149 litres/m2 (Els Ports, a Tarragona) o els 135 litres/m2 (Vallès Oriental).  També s’han registrat precipitacions importants a Girona (129,4 l/m2); i Dosrius (123,3 l/m2) o Santa Coloma de Farners (113,2 l/m2), a Barcelona.

Divendres l’Ajuntament de Barcelona va desactivar el Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat del mar en la seva fase d’alerta.