VÍDEO A YOUTUBE

Els Mossos busquen uns menors que es van gravar sobre el funicular de Vallvidrera

Quatre nois van pujar al sostre del comboi en marxa

mossos / periodico

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra busquen uns menors que van pujar al funicular de Vallvidrera en marxa, es van gravar amb un mòbil i un dron i van penjar el vídeo a Youtube. Els Mossos ja han anunciat que els denunciaran per la via administrativa per vulnerar la llei de seguretat ferroviària i per no tenir permís per utilitzar un dron en zona urbana. 

Els menors van pujar al comboi des d’un talús, es van gravar des del sostre del vagó i van baixar a la parada del funicular. I, després, el van utilitzar, ja asseguts com qualsevol altre viatger «per tornar».

Els quatre amics tenien planificada gravar la seva ‘gesta’ amb un mòbil d’última generació i fer-ho també amb el petit dron d’un d’ells, però es van adonar que no havien inserit la targeta SD que permet gravar les imatges, per la qual cosa van optar per repetir-ho tot de nou. És a dir, que van tornar a pujar al sostre del funicular i fer el recorregut saludant les càmeres.

A la gravació apareixen quatre joves, dos dels quals pugen al funicular i un tercer maneja el dron a distància. S’ignora el paper del quart. El seu objectiu era pujar la gravació, editada, al canal d’un d’ells, Pacome Pegaz, que actua com a protagonista i narrador.

El seu canal es dedica al ‘parkour’, una activitat que consisteix a recórrer llocs escarpats corrent, a l’estil dels personatges dels videojocs, «des del 2016», explica. En aquesta ocasió, el salt al funicular entra dins del ‘trainsurfing’, un gènere en el qual els protagonistes recorren distàncies al sostre de trens i que ha costat alguns accidents molt greus, alguns de mortals.

La gravació ha acumulat més de 10.000 visites des del passat 26 de novembre. 

Els joves són conscients a tota hora del risc físic a què s’enfronten, i que els pot caure almenys una multa. «Això pot acabar molt bé o molt malament», asseguren al vídeo.

Notícies relacionades

La policia catalana recorda la insensatesa de jugar-se el físic per penjar un vídeo a les xarxes socials.