BARCELONA

La Unesco premia el pla turístic de Colau que va tombar la justícia

undefined37291362 barcelona 14 02 2017 barcelona repor sobre el nuevo modelo d191128184155

undefined37291362 barcelona 14 02 2017 barcelona repor sobre el nuevo modelo d191128184155 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT) de l’Ajuntament de Barcelona ha rebut el reconeixement en bones pràctiques de la xarxa de ciutats Atlas World Heritage en col·laboració amb l’oficina Unesco de Florència i el Heritage Research Lab, segons ha anunciat el consistori barceloní. Un pla, el guardonat, que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va anul·lar íntegrament el juliolpassat, donant la raó al gremi hoteler de la ciutat.

El regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, va celebrar en l’entrega dels premis que «es reconeguin els esforços» de l’equip de govern municipal per «fer compatible el turisme amb les lògiques de sostenibilitat i de convivència, i de polítiques de vivenda». Atles World Heritagetambé va reconèixer la «bona pràctica internacional de governança» del Consell de Turisme i Ciutat.

Notícies relacionades

Els reconeixements arriben després que la xarxa de ciutats, amb la col·laboració de la Unesco, hagi analitzat la sostenibilitat dels llocs urbans patrimoni de la humanitat. El Consell de Turisme i Ciutat ha sigut escollit juntament amb un pla màster de la Vall del Rin, a Alemanya, la reorganització del transport urbà d’Estrasburg, a França, i les recomanacions del paisatge urbà històric de Cuenca, a l’Equador.

Pel que fa al PEUAT, es pot destacar que ha rebut el reconeixement en bones pràctiques de turisme internacional amb el programa de mediadors en vivendes turístiques del consistori barceloní. També s’ha reconegut el programa ‘Visita Amsterdam, ves a Holanda’ i la taxa turística sostenible de les illes Balears. Marcé també ha considerat que les distincions són un «reconeixement a la bona coordinació» entre les polítiques urbanístiques i les de turisme a l’Ajuntament de Barcelona.