PROBLEMES DE MOBILITAT

La reparació del paviment afectat per les protestes provocarà talls de trànsit

Les obres d'asfaltatge dels trams fets malbé començaran aquest cap de setmana a l'Eixample i s'allargaran fins a final d'any

zentauroepp51139932 barcelona  29 11 2019      barcelona       detalle del  pavi191129172030

zentauroepp51139932 barcelona 29 11 2019 barcelona detalle del pavi191129172030 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El balanç de les protestes postsentència del procés es va saldar amb abundants danys materials al mobiliari urbà: 141 semàfors afectats, dos panells informatius fets malbé, una infinitat de contenidors cremats i els corresponents trossosd’asfalt  fosos sota les flames en què van cremar aquests últims. Els semàfors ja s’han reposat, els senyals es farà ben aviat i la majoria dels contenidors que queden per reposar seran al seu lloc a començaments de la setmana que ve. Aquest dissabte i diumenge, a més, començaran els primers treballs de pavimentació.

Les obres sobre l’asfalt comportaran afectacions en la mobilitat del centre de la ciutat. Les primeres intervencions es faran aquest dissabte, des de les 08.00 hores fins a les 20.00. El carrer de Jonqueres i els carrils ascendents de la via Laietana seran les primers a tallar-se, a continuació el tram afectat serà el descendent. També aquest matí es tallarà el carrer de Pelai i hi haurà restriccions a la plaça d’Urquinaona. L’ajuntament calcula reobrir totes aquestes vies al trànsit al migdia. A la tarda, les obres continuaran a Aribau amb Gran Via, a la ronda Universitat i la plaça de Catalunya amb limitacions al pas dels cotxes.

Abans del 2020  

Notícies relacionades

Diumenge es duran a terme les reparacions al carrerd’Aragó, entre Pau Claris i Enric Granados, durant tot el dia però mantenint dos carrils de circulació. A partir de dilluns, les obres continuaran alpasseig de Gràcia, també de 08.00 a 20.00 hores. Aquí s’anirà tallant la circulació als dos sentits per trams i començant des de la Gran Via. La resta de la setmana, les intervencionscontinuaran a altres punts de l’Eixample i Ciutat Vella.

La idea és anar arreglant tot l’asfalt fet malbé en diferents jornades perquè les calçades tornin a lluir en bon estat abans del 2020. Fins avui, s’han reposat ja 3.841 metres quadrats de paviment dels 12.203 que es van veure afectats. Quedarà pendent tornar al seu emplaçament original les jardineres que es van retirar per seguretat (ara estan en un viver municipal) i la restitució dels contenidors de certes àrees, com els voltants de la Delegació del Govern, la Conselleria d’Interior i Via Laietana.