pressupost d'1,3 milions

La Rambla del Raval estrena un urbanisme més amable

La nova organització pretén potenciar la vida veïnal i respon a les demandes presentades pel barri

zentauroepp51034976 barcelona 22 11 2019  nuevas instalaciones para ni os en la 191122183634

zentauroepp51034976 barcelona 22 11 2019 nuevas instalaciones para ni os en la 191122183634

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb menys problemes que la seva construcció (va suposar la demolició de cinc illes i 62 edificis), la Rambla del Raval, la via que el 2000 es va obrir per unir l’avinguda de les Drassanes amb la zona del Macba, ha estrenat aquest divendres nova urbanització. L’actuació, que ha suposat 1,3 milions d’euros inversió, pretén reforçar la vida veïnal de la zona i, en conseqüència, ha comptat amb un procés participatiu previ, celebrat el 2007, en el qual els veïns van poder aportar idees i evidenciar queixes. El resultat final ha suposat la duplicació de l’espai de joc infantil, la potenciació d’àrees per a joves i grans, la reorganització (i ampliació) de les zones verdes, la renovació de la il·luminació i una millor connexió entre la rambla i les veïnes places de Salvador Seguí i Vázquez Montalbán, també intervingudes.

Notícies relacionades

El primer que crida l’atenció és la reubicació d’El gat, el felí de bronze fet per l’escultor colombià Fernando Botero i instal·lat al bulevard el 2003. La peça ja no ocupa un lateral del passeig sinó tot el centre. El moviment té intenció: convertir aquesta latitud en punt de trobada en plaça i encreuament de la via. A més, per trencar la linealitat que fins ara imperava a la Rambla del Raval, la reforma també ha eixamplat la part central del passeig, s’han eliminat places d’aparcament i reordenat les palmeres que hi havia. La idea és facilitar la vida al passejant. També s’ha canviat la distribució de les terrasses agrupant les taules i aprofitant el tram central per instal·lar bancs circulars que faciliten la interactuació entre els veïns, un lavabo públic i una font.

També s’ha actuat en els dos extrems del bulevard per reduir el trànsit i en les dues places adjacents. A la de Vázquez Montalbán s’ha eliminat l’aspecte dur i poc amable projectant zones d’ombra i àrees de jocs: una pista de bàdminton (pintada a terra), es col·locaran taules de ping-pong i fut-toc (un joc semblant al ping-pong però que es realitza amb els peus i una pilota gran). A la de Salvador Seguí, la nova àrea lúdica és per a menors de 12 anys i està creada a partir de petites muntanyes de cautxú. Els elements de les dues places són antivandàlics i estan perfectament il·luminats. Tota la reforma s’emmarca en el Pla de Barris del Raval Sud.

Temes:

Urbanisme