VISITA EXTRAOFICIAL

El Brasil explora les polítiques integradores de l'Hospitalet

Alcaldes d'una quinzena de ciutats del país amazònic visiten l'escola de música municipal

També indaguen en projectes com el clúster biomèdic i el turisme esportiu

zentauroepp51019724 l hospitalet de llobregat 21 11 2019  barcelona   una delega191121195258

zentauroepp51019724 l hospitalet de llobregat 21 11 2019 barcelona una delega191121195258 / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Unaquinzena d’alcaldes brasilers, de visita amb motiu de l’Smart Cities World Congress, van aprofitar la seva estada a l’Hospitalet per conèixer de primera mà, acompanyats per l’alcaldessa Núria Marín, algunes iniciatives integradores de la ciutat amfitriona. Els alcaldes, entre ells els d’urbs com Uberaba, Igarassu i Serra Talhada, es van mostrar especialment interessats per conèixer el funcionament de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts (EMMCA), un projecte que busca la inserció de persones de totes les edats i procedències residents a l’Hospitalet a través del fil conductor dels instruments. 

Notícies relacionades

No és la primera vegada que el municipipresumeix de projecte socioculturaldavant de visitants estrangers. El model d’educació musical per a nens i joves ha sigutobjecte d’interès per part de ciutats europeescom Aarhus (Dinamarca), Adelfia (Itàlia), Grigny (França), Valongo (Portugal), Katowice (Polònia) i Brno (República Txeca). En aquestes instal·lacions s’han format més de 50.000 persones des que va obrir les portes el 2005. I hi ha hagut resultats molt interessants com que a les escoles que col·laboren amb aquest centre ha pujat la nota mitjana dels alumnes o que ha millorat el rendiment en l’assignatura de Matemàtiques.

Els alcaldes brasilers van voler conèixer també com es desenvolupa l’encaix de l’Hospitalet, una ciutat de mida similar a les seves, a l’àrea metropolitana de Barcelona, i es van interessar per projectes com elclúster biomèdic, elturisme esportiui l’eix cultural.

Temes:

Brasil Música