CIMERA

Ada Colau portarà la relació de les ciutats amb l'ONU

L'alcaldessa de Barcelona ha assumit l'encàrrec en l'assemblea general de l'organització Ciutats i Governs Locals Units (CGLU)

undefined50147452 barcelona 30 09 2019   pleno en el ayuntamiento de barcelona191115181138

undefined50147452 barcelona 30 09 2019 pleno en el ayuntamiento de barcelona191115181138 / maitecruz

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha sigut designada avui enviada especial per a la relació mundial de les ciutats amb les Nacions Unides per als pròxims tres anys, segons ha informat el consistori.

Ada Colau ha assumit l’encàrrec en la clausura de l’assemblea general de l’organització Ciutats i Governs Locals Units (CGLU), que ha reunit més de 3.000 delegats aquesta setmana a Durban (Sud-àfrica).

Des de l’Ajuntament de Barcelona han destacat que «en un moment clauper a l’impuls de l’agenda de desenvolupament, el congrés mundial situa l’alcaldessa de Barcelona com a enviada especial de les ciutats a les Nacions Unides, reconeixement també del lideratge que ha tingut els últims anys en qüestions com el dret a la vivenda, la lluita contra les desigualtats i la defensa dels drets humans».

A més, fins a la pròxima cimera, prevista per a d’aquí a tres anys, Barcelona manté la seu permanent de la xarxa CGLU, que agrupa més de 250.000 governs locals, metropolitans i regionals de 140 països diferents.

Reptes globals

En les seves intervencions en la clausura de l’assemblea, l’alcalde marroquí d’Alhucemas, Mohamed Boudra, que ha sigut elegit avui president de la CGLU, i l’alcaldessa Colau han destacat que la xarxa mundial de ciutats tanca el congrés de Durban unida i amb més capacitat d’incidir en l’agenda de reptes globals que impacten directament sobre les ciutats, que concentren el 70% de la població mundial.

Ada Colau ha manifestat la seva satisfacció pel fet que s’hagi aconseguit una candidatura de consens, geogràficament equilibrada i que amplia la presència de dones.

«Avui, les ciutats sortim més fortes d’aquest congrés», ha dit Colau en la seva intervenció en el principal òrgan de representació de la xarxa, on ha tornat a reivindicar més competències i recursos per als governs locals

Notícies relacionades

A més, Colau ha expressat la seva lleialtat i el seu recolzament a la CGLU i el seu compromís personal per treballar per fer més àmplia i més forta la veu de les dones, que avui representen només el 20% del conjunt de governs locals, regionals i metropolitans del món.

La tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, ha considerat que Barcelona tanca amb èxit la seva participació en la principal cita internacional de ciutats i es consolida com una ciutat de referència al món.