PROPOSTA DE L'OPOSICIÓ

Maragall burxa en les diferències de BComú i el PSC sobre la cessió de la comissaria de Via Laietana a Barcelona

Recorda que ERC ho ha proposat diverses vegades i que el Congrés va aprovar el traspàs

zentauroepp50577859 bcn191030135826

zentauroepp50577859 bcn191030135826 / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust

Ernest Maragall ha demanat aquest dimecres la cessió a l’ajuntament per part de l’Estat de l’edifici que acull la comissaria de Policia a la Via Laietana, ha recordat que el seu grup ho ha fet diverses vegades i ha anunciat que els republicans portaran l’assumpte a votació en les comissions municipals.  Un segon motiu, que mai està de més, és burxar en les diferències que hi puguin haver sobre aquest tema entre els socis del govern de la ciutat, Barcelona en Comú i el PSC, que aquesta mateixa setmana han aflorat.

El destí de l’immoble seria, segons el cap de files d’ERC en el consistori, convertir-se en «un espai de memòria històrica de la repressió, la brutalitat i les tortures que es van practicar a l’edifici durant la dictadura».

El regidor ha recordat que Esquerra ha demanat aquesta cessió fins a tres vegades al Congrés: una el 2005, una el 2008 i una altra el 2017. En aquesta tercera ocasió, ha subratllat, la proposta de convertir la seu en un museu de la repressió va ser aprovada per tots els grups de la Cambra baixa menys el PP.

Maragall també ha al·ludit a la votació que va tenir lloc en el ple l’abril passat sobre la cessió, que va ser aprovada amb el suport d’ERC, de BComú, del PSC i de la CUP.

Comissió de Drets Socials

Notícies relacionades

El regidor ha precisat que el seu grup proposarà la cessió en la comissió de Drets Socials i ha criticat que hi hagi diferències entre BComú i el PSC sobre aquest assumpte, que han aflorat aquesta setmana després que, arran dels enfrontaments entre manifestants i policies davant de la seu policial, el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, apostés, en una carta enviada al cap de la Policia a Catalunya, perquè la comissaria cessi la seva activitat. La tinent d’alcalde socialista Laia Bonet va afirmar després que la petició del regidor era «de tipus personal».

Maragall ha mostrat la seva «estupefacció» per aquestes diferències: «La proposició permetrà que ens aclarim. ¿Vol el govern ser fidel al que aprovem al Congrés o vol continuar mostrant aquest oportunisme i electoralisme indecent que practica el PSC en el sentit de negar qualsevol debat, qualsevol decisió que ens acosti al respecte per les llibertats?».