les reaccions a la sentència del procés

Valls exigeix la dimissió de Torra i insinua que vol ser candidat a president

El regidor demana eleccions autonòmiques i un front comú PSOE-PP-Cs

zentauroepp50440976 valls191017200306

zentauroepp50440976 valls191017200306 / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust

Manuel Valls ha demanat aquest dijous la dimissió del president de la Generalitat, Quim Torra, arran dels disturbis registrats com a resposta a la sentència del judici del procés: «No té cap altra opció. Ha de dimitir, no fugir cap endavant, com hem vist aquest matí al Parlament. Només ell és el responsable d’aquestes tres nits de terror».

El regidor del’Ajuntament de Barcelona ha reclamat a Torra i «als partits i organitzacions que sostenen aquesta tensió» que desconvoquin les marxes, vagues i manifestacions previstes. També ha reclamat la celebració d’unes eleccions autonòmiques i ha insinuat que podria presentar-se: «Vull ser el protagonista d’aquest canvi».

L’ANC, Òmnium i l’odi

Notícies relacionades

Valls ha acusat l’ANC i Òmnium de «fomentar l’odi» i ser «en l’origen de la violència» d’aquests dies. Com a resposta, ha apostat per la unitat del constitucionalisme i ha reclamat al Govern central que prengui les regnes de la situació: que apliqui la llei de seguretat nacional i, si convé, l’article 155, i s’ha preguntat: «¿Per què no és a Barcelona el ministre de l’Interior? Els catalans ens sentim abandonats». «L’equidistància és irresponsable», ha proclamat abans d’assegurar que l’independentisme ha sigut derrotat. Valls ha carregat contra Artur Mas, «un dels causants d’aquesta crisi».

El regidor també ha recordat que la seva candidatura, Barcelona pel Canvi, va votar l’alcaldessa de Barcelona en la seva investidura perquè no governés l’independentisme, i ha lamentat que estigui «desapareguda».