MEDICINA

Uns 4.000 metges participen en un simposi de cardiologia a Barcelona

La Fira de Montjuïc acull, de dijous a dissabte, el Congrés de les Malalties Cardiovasculars 2019

undefined32904699 congreso fira barcelona191016190452

undefined32904699 congreso fira barcelona191016190452

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Uns 4.000 metges de tot Espanya estaran, a partir d’aquest dijous, en la 75a edició Congrés de les Malalties Cardiovasculars 2019, que tindrà lloc fins dissabte al Palau de Congressos-Fira de Barcelona, a Montjuïc. La intensitat política que viu tot Catalunya i, en especial, la seva capital no ha provocat (almenys de moment) la cancel·lació d’aquest esdeveniment anual organitzat per la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC). 

La medicina està portant importants congressos a Barcelona: l’últim va ser el de la Societat Europea d’Oncologia Mèdica (ESMO 2019), celebrat entre el 17 de setembre i l’1 d’octubre. Es pot destacar que dos terços dels assistents a congressos a Barcelona acudeixen acompanyats i aprofiten per prolongar uns quants dies la seva estada i disfrutar de la ciutat.

Ara, l’esdeveniment de la SEC (en el qual participaran cardiòlegs, metges de família i atenció primària, investigadors, internistes, epidemiòlegs, MIR i infermeres) posarà el focus en el fet que Espanya se situa al capdavant de tots els rànquings d’esperança de vida, després del Japó i Suïssa, amb una mitjana de 83,3 anys. No obstant, 17 d’aquests anys seran viscuts sense bona salut, en la gran majoria dels casos a causa de malalties cròniques com les cardiovasculars.

Aquestes malalties, a més de resultar la primera causa de mort al nostre país (122.000 morts anuals), són responsables de cinc milions d’ingressos hospitalaris a l’any. Concretament, la insuficiència cardíaca resulta la primera causa d’hospitalització a Espanya.

La Societat Espanyola de Cardiologia (SEC), a partir de les conclusions extretes de l’enquesta Motiva, posa de manifest les condicions clarament millorables amb què han de bregar els professionals sanitaris per incloure una càrrega assistencial desmesurada que continua ascendint inexorablement.

Per donar el tret de sortida al congrés, el Palau de la Música acollirà aquest dimecres a les vuit del vespre un concert els beneficis del qual aniran destinats a la Fundació Espanyola del Cor (FEC), entitat que promou la prevenció i investigació de les malalties cardiovasculars.

Actualitat cardiovascular

Notícies relacionades

Per primera vegada, «aquest congrés ajunta cardiòlegs i professionals d’infermeria dedicats a la cardiologia», indica el doctor Arturo Evangelista, president del Congrés de les Malalties Cardiovasculars, coordinador del seu comitè científic i cardiòleg de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona. Evangelista ressalta que «el congrés finalitzarà dissabte amb una de les sessions més atractives que resumeix l’actualitat de totes les subespecialitats dins de la cardiologia». Sens dubte, «el congrés del 75è aniversari s’ha dissenyat amb gran ambició per aconseguir aportar coneixement, discussió i afavorir l’aplicació de les noves evidències en la pràctica clínica».

El congrés aportarà resultats en molts altres camps, com ara en malaltia coronària i cures agudes, noves aplicacions de la imatge cardíaca, malalties genètiques, cardiopaties en la dona o cardiooncologia. També es presentaran i discutiran les Guies de Pràctica Clínica de la Societat Europea de Cardiologia. La SEC, a més, atorgarà gairebé un milió d’euros en beques d’investigació cardiovascular.

Temes:

Médicos