barcelona global

Ashley Bonda: «Barcelona creix a un ritme frenètic»

El Head of Practice de Montreal Associates elogia les oportunitats que ofereix la capital catalana

zentauroepp50350887 bcn bonda191012210254

zentauroepp50350887 bcn bonda191012210254 / MANU MITRU

2
Es llegeix en minuts
Marta Segovia

Ashley Bonda, britànic de 36 anys, ha viscut gran part de la seva vida a Londres, on va treballar en el sector de ‘recruitment’. Va estudiar un any a París i va passar quatre mesos a Lisboa però cinc mesos més tard es va establir a Barcelona a la recerca d’un estil de vida més relaxat i d’un bon clima per poder disfrutar de la ciutat. És Head of Practice de Montreal Associates, una ‘headhunting’ francesa que s’està expandint a Europa.

¿Per què va triar Barcelona? Volia canviar de ciutat perquè porto 13 anys en aquest sector i no volia quedar-me a Londres fent el mateix. La meva primera opció era Nova York, però em vaig adonar que la cultura britànica i la nord-americana eren molt semblants i estava buscant una cosa diferent, no em venia de gust viure en una ciutat tan gran, així que Barcelona va ser la millor opció. He visitat Lisboa més d’una cop i m’encanta la cultura del sud d’Europa, el sol, la muntanya i l’estil de vida espanyol. També m’interessava aprendre un nou idioma i, per descomptat, la idea d’estar a prop de casa em va acabar de convèncer. Poder estar a dues hores amb avió ho facilita tot.

¿Quins aspectes de la ciutat veu més positius? El que més m’agrada de Barcelona és el clima, poder disfrutar del sol i no estar preocupat per la pluja quan vull fer activitats a l’aire lliure. És una ciutat petita i això et permet anar caminant a la feina. ¡Això a Londres és impossible! Quan vivia allà trigava una hora en transport públic per arribar a l’oficina; ara puc anar caminant en menys de 15 minuts. Aquesta ciutat ofereix un munt d’avantatges meravellosos que satisfan el dia a dia; el transport públic és molt eficient i té bones infraestructures; hi ha moltes activitats culturals molt assequibles, etc.

Notícies relacionades

¿Quins aspectes de la ciutat cal millorar? Barcelona està creixent a ritme frenètic i la ciutat és relativament petita, no està preparada a nivell d’infraestructures per rebre tantes empreses. És important aprendre d’altres ciutats que ja han passat per aquesta situació per veure com s’hi han adaptat, com Londres o Nova York. També m’ha sorprès veure tantes persones sense sostre a Barcelona. Cal treballar per crear oportunitats de feina.

¿Quina ciutat considera seva? ¿Què troba a faltar? La meva ciutat és Londres, allà hi ha la meva família i els meus amics, tot i que en només cinc mesos ja sento que Barcelona és la meva segona casa. He vingut a viure una aventura, a tenir un millor estil de vida i a conèixer-me més i ara mateix no m’imagino vivint en una altra ciutat.