Les Corts reclama dedicar la caserna del Bruc a equipaments universitaris i veïnals

Artadi ha demanat dedicar l'espai a vivendes per a estudiants i investigadors, pisos socials i equipaments

zentauroepp50329176 10 10 2019 ivan cond s  elsa artadi y francina vila  catalu 191010120214

zentauroepp50329176 10 10 2019 ivan cond s elsa artadi y francina vila catalu 191010120214 / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple del districte de les Corts ha aprovat la proposició de JxCat sobre el traspàs de la caserna del Bruc del Ministeri de Defensa al consistori barceloní per dedicar aquest espai a vivendes per a universitaris i investigadors, pisos socials i equipaments. La decisió ha sigut aprovada amb els vots a favor de Jxcat, ERC i BComú.

En unes declaracions a la premsa davant la caserna, la portaveu del grup municipal de Jxcat, Elsa Artadi, ha explicat la proposta que s’ha presentat al ple del districte de les Corts d’aquest dijous. «És una reminiscència de fa gairebé 100 anys, quan l’Exèrcit estava dins de la ciutat. Ara no té cap sentit», ha assegurat.

«Som al costat de la Universitat de Barcelona, de la Universitat Politècnica de Catalunya, del Supercomputing Center i, en general, en una zona de promoció del talent jove, de la investigació i de l’economia del coneixement. Necessitem adaptar l’ús d’aquests terrenys al segle XXI», ha subratllat.

En aquest sentit, Artadi ha reclamat al PSC que sigui conseqüent amb el seu discurs en favor de l’economia, les noves tecnologies i la societat del coneixement i que no permeti que l’Exèrcit «bloquegi» aquest espai, i ha assegurat que en altres municipis espanyols ja s’han cedit espais com aquest als ajuntaments.

JxCat ha proposat iniciar un procés entre entitats, universitats, associacions de veïns i l’ajuntament per avaluar les alternatives disponibles per traslladar les unitats situades a la caserna, així com negociar el seu traspàs «sense cost per al consistori».

Ordenances municipals

Notícies relacionades

Preguntada per les negociacions per aprovar les ordenances municipals, Artadi ha assegurat que encara no les han vist, per la qual cosa veu prematur dir si els donaran suport o no: «No sabem quina part de realitat hi ha en les previsions del pressupost expansiu que ha presentat el Govern municipal».

«De cara a la setmana que ve, és evident que no podem votar-hi a favor, ja que el procés ha sigut poc transparent. No hem comptat amb la informació necessària i ens abstindrem a la primera votació i les continuarem estudiant», ha detallat Artadi.