EN UNA CIMERA

Barcelona s'uneix a París i Los Angeles en el compromís per l'aire net

Copenhage és des d'aquest dimecres i fins divendres l'escenari de la reunió mundial de les grans ciutats compromeses amb l'emergència climàtica, agrupades a la xarxa C40

zentauroepp50023601 ada colau190923214629

zentauroepp50023601 ada colau190923214629

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Copenhage és des d’aquest dimecres i fins divendres l’escenari de la reunió mundial de les grans ciutats compromeses amb l’emergència climàtica, agrupades a la xarxa C40 que fins ara ha sigut liderada per l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo. Aquest divendres, la seva homòloga barcelonina, Ada Colau, i el de Los Angeles, Eric Garcetti, s’han unit a l’alcaldessa parisenca en el compromís de les ciutats per un aire net que es presenta aquest mateix divendres a la cimera de la ciutat danesa.

En un comunicat aquest dijous, l’Ajuntament de Barcelona ha detallat que aquest compromís per un aire net és una de les tres declaracions que els principals líders de les ciutats convocades aprovaran a la capital danesa, i on també treballen en una declaració específica sobre el Green New Deal. Els tres alcaldes s’han unit als seus homòlegs en un manifest en el qual reconeixen l’emergència climàtica mundial i en el qual es comprometen a reduir a la meitat les seves emissions de gasos contaminants d’aquí a 2030.

Així, els alcaldes de les 40 ciutats més grans del món han fet una crida per a una resposta d’acció intergovernamental que està sent bloquejada per una minoria molt poderosa, de governs que neguen la ciència i que representen els interessos de la indústria dels combustibles fòssils.

La xarxa C40 connecta més de 90 de les principals ciutats del món compromeses amb l’acció climàtica i un futur més saludable i sostenible, en un grup que representa més de 70 milions de ciutadans i una quarta part de l’economia global, segons el consistori.

Notícies relacionades

Colau assistirà a la cimera acompanyada per la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, que mantindrà contactes bilaterals amb les ciutats i institucions que ja mantenen relacions de treball amb Barcelona, i amb altres amb les quals es vol col·laborar.

La cimera reuneix dirigents de diferents ciutats, empreses, ciutadans i institucions internacionals compromeses amb l’adopció de polítiques municipals contra l’emergència climàtica.