a la recerca del RÈCORD

Festa de varetes màgiques a Barcelona

Fans de Harry Potter han participat aquest dissabte a la plaça de Catalunya en l'intent de batre el 'Guinness' de persones amb aquest estri poderós

F

zentauroepp50252533 bcn harry potter191005194557

zentauroepp50252533 bcn harry potter191005194557 / ALVARO MONGE

2
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo

Els fans de Harry Potter  han sigut cridats aquest dissabte a reunir-se a la plaça de Catalunya de Barcelona per dur a terme el ‘varita challenge’. L’objectiu era aconseguir la concentració més gran de varetes màgiques de la història, un rècord Guiness que va aconseguir Zamora fa sis anys amb 2.183 persones. L’acte ha sigut convocat pel Reino de Juguetes, l’empresa propietària de les botigues temàtiques de les Galeries Maldà, unes de les quals està dedicada a Harry Potter. El seu fundador, Rubén Sánchez, que apareix dibuixat al cartell de la convocatòria amb una capa de Hogwarts, assegura que per ell el més important no era aconseguir la millor marca: «L’objectiu és passar-s’ho bé i reunir persones que tenen una mateixa afició per passar-s’ho bé i disfrutar», ha dit. I això ho han aconseguit, tot i que s’hagin quedat a gairebé 400 varetes de batre el rècord.

Organitzar la trobada no ha sigut una feina fàcil, i és que els participants s’han hagut d’identificar un per un davant un notari i un advocat, per la qual cosa uns 60 voluntaris han hagut d’organitzar una cua de diverses hores, que ha acabat derivant en una espiral que ha envoltat tota la plaça de Catalunya, cosa que ha provocat l’enuig d’alguns assistents cansats d’esperar. Es van inscriure 3.200 persones, però davant la lentitud del recompte moltes se n’han anat.

Harry Potter, un fenomen sense edat

Notícies relacionades

Les persones que han assistit a la trobada han sigut d’allò més divers. Grups d’amics, parelles i famílies de totes les edats hi han anat amb les seves varetes ja portades de casa. Tant era l’aspecte que tinguessin; l’important era que fessin un mínim de 10 centímetres per ser considerades varetes. Alguns han portat l’oficial, per la qual n’han pagat uns 30 euros, d’altres la van comprar al basar xinès per molt menys. Algunes com l’Abril i l’Ariadna, de 10 i 11 anys, les han fet elles mateixes amb bastonets xinesos i silicona. Les dues nenes expliquen que van descobrir Harry Potter fa poc més d’un any, mentre que altres assistents gairebé no recorden la seva vida abans de la saga. És el cas d’Andrea Pinya i Eva Morata, que amb 28 i 29 anys rememoren que es van comprar el primer llibre amb 11, la mateixa edat que el protagonista, i que van anar creixent amb ell. 

Sorprenia la quantitat de nens que hi havia reunits a la plaça, jugant a ser mags, fent-se encanteris entre ells i imitant els protagonistes de les pel·lícules. Molts són fills de fans a qui els seus pares els han transmès la passió per Harry Potter. Noelia C., per exemple, ha anat a l’esdeveniment juntament amb el seu fill Lucas G., de 10 anys, que ja és un gran seguidor de la saga. «Li vaig posar la pel·lícula a casa per veure-la junts per primera vegada», ha explicat la dona, que té «samarretes, clauers i tots els llibres» de J.K. Rowling, que ara el petit Lucas també llegeix. «Volia portar l’òliba, però me n’he oblidat», reia el nen, vestit amb la capa de Hogwarts.

Temes:

Harry Potter