Assalt al passeig de Joan de Borbó

Dos francesos pateixen el robatori d'un rellotge de 200.000 euros a la Barceloneta

Les víctimes diuen que han demanat ajuda en una comissaria pròxima i no els han demanat cap dada

Els tres delinqüents han fugit corrent després que un arrenqués la corretja al conductor

zentauroepp50169252 bcn191001170044

zentauroepp50169252 bcn191001170044

1
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

Dos ciutadans francesos han patit aquest migdia, en carn pròpia, els efectes de la delinqüència de carrer. Mentre circulaven en un esportiu Mercedes pel passeig de Joan de Borbó, a la Barceloneta, un jove ha arrencat del canell del conductor un rellotge d’or valorat en 200.000 euros i ha emprès la fugida en companyia de dos còmplices.

«Crec que primer s’han fixat en el nostre cotxe. I en un moment que estàvem parats, amb les finestretes baixades, un dels nois s’ha acostat al meu amic [el nom del qual respon a les inicials L. J.], que conduïa, i li ha arrencat el rellotge. Pensàvem que ens volia preguntar alguna cosa. Tot ha sigut molt ràpid», explica a aquest diari, encara impressionat, H. F., un altre ciutadà francès, que fa dos anys que viu a Barcelona i que viatjava al seient del copilot. H. F. no ha dubtat a baixar del cotxe i sortir corrent darrere dels lladres mentre els testimonis els ajudaven amb indicacions.

Persecució a peu

Notícies relacionades

«Eren tres i corrien junts. Estic segur que eren marroquins, perquè entre ells parlaven àrab. Devien tenir entre 25 i 30 anys. Gairebé n’atrapo un», afegeix H. F., que immediatament després ha anat a demanar ajuda a la comissaria dels Mossos del passeig de Joan de Borbó, a uns 100 metres d’on s’ha produït la sostracció. «He dit als policies el que havia passat i no m’han fet cas. M’han contestat que anés a denunciar-ho a la comissaria de la Rambla. En aquell primer moment, ni m’han demanat la descripció dels lladres. Potser els haurien agafat», afegeix enfadat H. F. en un correctíssim espanyol.

Des de la comissaria de la Rambla, i mentre posava la denúncia, el jove francès ha explicat que el seu amic, propietari del rellotge i del Mercedes, té una empresa d’inversions, en la qual ell mateix també treballa. Això justificaria l’elevat preu del rellotge, de la marca Richard Mille; els seus models originals es valoren entre 200.000 i 500.000 euros. «Afortunadament, el meu amic el té assegurat. Almenys no li han fet mal, perquè la corretja, de cautxú, s’ha trencat amb l’estrebada», detalla H. F.