Visita del ministre de Foment

Ábalos anuncia la imminent licitació de l'estació de Sant Andreu Comtal

El nou baixador de Rodalies podria construir-se ben aviat, mentre el baixador de l'AVE avança

zentauroepp49898826 balos190917114404

zentauroepp49898826 balos190917114404 / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha anunciat aquest matí a Barcelona que la licitació de la nova estació de Renfe de Rodalies de Sant Andreu Comtal està a punt d’executar-se, cosa que permetrà accelerar més el projecte de construcció de la nova estació de l’AVE a la Sagrera i totes les obres limítrofes previstes. La nova estació de Rodalies (l’actual té les andanes a l’aire lliure i s’ha quedat molt antiquada) és una reivindicació històrica dels veïns de Sant Andreu.

Ábalos, que s’ha mostrat optimista en la visita que ha fet aquest matí a les obres ferroviàries de la Sagrera, ha qualificat el projecte de la futura estació d’alta velocitat d’«emblemàtic i de referència», alhora que ha recordat que Foment sufraga a través d’Adif uns 600 dels 900 milions d’euros previstos.

«Estic molt satisfet que puguem començar després d’haver tingut alguns elements en litigi i tot i que tenim licitacions pendents, com Sant Andreu Comtal i el disseny de l’estació de l’AVE, hem recuperat temps», ha explicat des d’un mirador en el qual es veia ja el calaix per on circularan els trens, tant de Rodalies com de l’alta velocitat.

Sense data d’inauguració

Notícies relacionades

No obstant, el ministre s’ha negat, com és habitual, a fixar un termini aproximat d’inauguració per a la futura macroestació de l’AVE, en la qual confluiran metro, trens i autobusos, de manera que es convertirà en el baixador intermodal més gran de la ciutat. Només es va limitar a confirmar el que ja havien anunciat els responsables d’Adif fa dos mesos, que la línia de Rodalies del Maresme passarà pel calaix de la futura estació l’any que ve i la de Granollers, el 2021.

La tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, que també ha anat a la visita de les obres, ha assegurat que la presència d’Ábalos coincideix amb un missatge molt clar: «És l’hora de la Sagrera, de la lluita contra la contaminació i d’apostar per barris com aquest que fa tant temps que està afectat. Ara necessitem que l’estació de Sant Andreu Comtal de Rodalies sigui una realitat ben aviat. Ja no ens podem parar».