SALUT PÚBLICA

Ecologistes en Acció denunciarà l'amiant de l'entorn de les Glòries

Hi ha tres centres educatius en aquesta zona, punt negre del fibrociment a Barcelona

undefined48602955 barcelona  barcelon s  12 06 2019  sociedad     reapertura d190912203730

undefined48602955 barcelona barcelon s 12 06 2019 sociedad reapertura d190912203730 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’oenagé Ecologistes en Acció presentarà una denúncia davant la Fiscalia del Medi Ambient perquè actuï sobre els propietaris de les cases amb teuladesd’amiant que envolten tres centres educatius de Barcelona:l’Escola Gaia, l’Escola Encants i la guarderia municipal Leonor Serrano, tots a prop de les Glòries.

Com ha avançat aquest dijous ‘Betevé’, els representants de les famílies dels centres i els equips directius ja es van dirigir per carta a l’Ajuntament de Barcelona, però ara també se sumen les veus delsveïns de la zona i d’Ecologistes en Acció.

Per a l’oenagé, el consistori està capacitat per obligar les propietats privades a arreglar els edificis deteriorats. Per a la plataforma, els voltants de la plaça de les Glòries, a pocs metres del nou parc de les Glòries, és un punt negre de l’amiant a Barcelona. Segons CCOO, a Barcelona hi ha set escoles amb amiant a les instal·lacions i més d’un centenar a tot Catalunya.

Notícies relacionades

L’ajuntament va manifestar la intenciód’expropiar en dos anys la nau amb amiant més propera a les escoles i, a més, ha demanat al propietari de la nau de l’empresa Negra Reprografia que la faci caure. 

Al juliol, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) va reconèixer el primer treballador en actiu del metro de Barcelona que pateix una malaltia «potencialment relacionada amb l’exposició a l’amiant», cosa que es notificarà com a malaltia professional.

Temes:

Amiant