Colau diu que la seva «prioritat institucional» després de la sentència és la llibertat dels polítics presos

L'alcaldessa, en una entrevista a Catalunya Ràdio, torna a carregar contra el conseller Buch

zentauroepp49091359 barcelona 15 07 2019 ple de l ajuntament de barcelona   ada 190902182736

zentauroepp49091359 barcelona 15 07 2019 ple de l ajuntament de barcelona ada 190902182736 / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
Europa Press / Barcelona

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat aquest divendres que després de la sentència pel judici de l’1-O la seva «prioritat institucional» és que els presos independentistes surtin de la presó, mitjançant indults o amb la reforma del Codi Penal si és necessari, i ha demanat que es deixi enrere la gesticulació.

«Vull que el meu amic Jordi Cuixart –president d’Òmnium– surti de la presó, i la resta de persones també. El país necessita que surtin de la presó», ha sostingut Colau en una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, i ha afegit que si no surten de la presó serà complicat tenir un debat polític serè.

«Això sí que és un objectiu de país: que surtin de la presó» ha insistit l’alcaldessa barcelonina, al ser preguntada sobre la resposta a la sentència del Tribunal Suprem als líders sobiranistes, i ha dit que respecta el dret a la protesta però que creu que aquells que tinguin responsabilitat de govern no han d’embolicar la troca amb propostes simbòliques i de gesticulació, en les seves paraules.

Govern de concentració

Preguntada per una de les mesures que ha plantejat ERC, un govern de concentració a la Generalitat, ha apuntat: «Ni Roger Torrent es creu la proposta. Sap que no té recorregut», ha apuntat en relació amb el president del Parlament, que va proposar la mesura.

L’alcaldessa barcelonina ha demanat que no els «arrosseguin» –als comuns– i que resolguin els seus problemes interns i decideixin si hi ha full de ruta o no, textualment, i ha considerat que si hi torna a haver eleccions serà negatiu perquè es necessita estabilitat.

Crítiques a Buch

Sobre la seguretat a Barcelona, ha asseverat que no existeix crisi de seguretat i que la capital catalana està «entre les ciutats més segures del món».

En aquest sentit, ha apuntat que li ha costat actuar en col·laboració amb la Generalitat, a la qual, assegura, va avisar d’una alarma d’augments de furts: «Amb Miquel Buch ha sigut molt difícil treballar. Després de les eleccions, les coses han canviat i ara hem renovat la col·laboració», ha dit sobre el conseller d’Interior.

Notícies relacionades

A més, ha opinat sobre la resposta als furts del màxim responsable de Seguretat a Catalunya –Buch va plantejar una reforma del Codi Penal per facilitar l’ingrés a la presó– que no tot és la reforma de la llei, perquè «un furt si és puntual per necessitat no ha de tenir càstig penal».

Sobre el presumpte homicidi comès contra una noia de 26 anys després d’un robatori amb violència al Port Olímpic, Colau ha declarat que no li agrada el model de lleure de la zona, i ha advertit que «a partir del mes de març» podrien iniciar el tancament dels locals.