Cs exhibeix al Raval la seva política de mà dura contra la inseguretat

La líder a Catalunya acusa Colau i Torra de «deixadesa» i «inacció»

El partit presenta un pla integral que combina mesures judicials i policials

jregue49688279 politica 3 9 2019  acto de ciudadanos   cs   en la plaza ter190903143351

jregue49688279 politica 3 9 2019 acto de ciudadanos cs en la plaza ter190903143351

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les primeres espases de Ciutadans (Cs) es van passejar dimarts per carrers del Raval de Barcelona i es van entaular amb associacions de veïns per desplegar el paquet de mesures contra la inseguretat. Un còctel de propostes jurídiques i policials que descarreguen contra l’alcaldessa Ada Colau, a qui acusen de transformar la capital catalana en “un caldo de cultiu per a lladres”.

La líder de Cs a Catalunya i també portaveu nacional, Lorena Roldán, va atribuir un “repunt de violència” a la ciutat a un “efecte crida” provocat per “la sensació d’impunitat” que perceben els delinqüents.

Sota aquesta premissa, va exposar un pla integral de seguretat, dissenyat pel seu partit, que contempla iniciatives municipals i ofensives parlamentàries tant al Parlament com al Congrés dels Diputats, entre elles, la reforma del Codi Penal per apaivagar la multireincidència i endurir les penes per ocupar pisos; l’impuls d’una llei que escurci els terminis de desallotjament i que permeti actuar directament als veïns, i l’augment de les plantilles dels cossos policials per multiplicar el patrullatge als carrers.  

Notícies relacionades

“¿Quant més degradarà la marca Barcelona?, ¿No en teníem prou, amb la turismofòbia o amb el senyor Torra cridant a la confrontació i aclamant els CDR?”, va etzibar Roldán, escortada per la portaveu del grup municipal, Luz Guilarte, i per l’exedil i diputada al Congrés, Carina Mejías, en un acte que va acabar sent un míting.

Guilarte va abundar en la “deixades”, “passivitat” i “inacció” de l’alcaldessa i va demanar la compareixençad’Albert Batlle  al consistori barceloní. Per la seva part, Mejías es va centrar a carregar contra el conseller d’Interior, Miquel Buch, per estar “més interessat en els llaços grocs que en els vermells que col·loquen els veïns” per denunciar els narcopisos. “Colau es declara absolutament víctima, i ben aviat, com sempre, la veurem plorar perquè li hauran robat”, va ironitzar la diputada.