CRISI DE SEGURETAT

Colau acusa Buch de "deixadesa intencionada" per la seguretat a Barcelona

L'alcaldessa denuncia una "campanya política orquestrada" contra el Govern municipal

edcn16jxuaai3zn

edcn16jxuaai3zn

1
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha admès aquest dilluns que a Barcelona hi ha "problemes de seguretat que es poden resoldre", en especial pel que fa a furts i robatoris, tot i que ha advertit que fa més d’un any que hi ha la voluntat d’"orquestrar una campanya política" contra el govern municipal.

En declaracions a TV3, en la primera entrevista que ha concedit després de les seves vacances d’estiu, Colau ha demanat als diferents actors polítics "no jugar amb foc" i ser "molt responsables", i ha criticat l’"alarmisme" generat pel PP i Ciutadans. A més, ha lamentat la "deixadesa intencionada" de funcions que, segons el seu parer, ha dut a terme el Departament d’Interior en els últims mesos.

"La seguretat ciutadana és, per llei, competència de la Generalitat", ha recalcat l’alcaldessa, que, no obstant, ha dit que no vol "alimentar la polèmica" amb el govern català i ha ressaltat que la Guàrdia Urbana, per la seva banda, "ha augmentat un 15% les detencions".

Colau ha celebrat l’increment d’efectius dels Mossos d’Esquadra destinats a la capital catalana, una mesura que li hauria agradat veure aplicada des de "fa un any", i ha indicat que, malgrat les discrepàncies polítiques, entre els cossos policials "sempre hi ha hagut una bona col·laboració".

Ús de la immigració

Notícies relacionades

Ha alertat així mateix sobre qui vol vincular "problemes concrets d’inseguretat amb la immigració", una cosa que "forma part d’una estratègia de la dreta més rància i l’extrema dreta" i que hauria de suposar "una línia vermella per a tots els demòcrates".

Ha assenyalat, així mateix, que el desplegament de "patrulles ciutadanes" per frenar els carteristes "no és el camí" i ha reclamat "prudència", ja que "això no pot ser la llei de la selva" i "la seguretat, en democràcia, està en mans dels cossos de seguretat".