BALANÇ MUNICIPAL

Ja en són cinc les denúncies per violacions a les festes de Gràcia

L'assemblea feminista afegeix una nova agressió a les ja denunciades

gracia1

gracia1

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Taula de Treball sobre el Protocol per l'Abordatge de les Agressions Masclistes a la Festa Major de Gràcia  ha assegurat que s'ha presentat  una altra denúncia per agressió sexual en el context de les festes, segons un comunicat que ha fet públic a Twitter el col·lectiu  Feministes Vila de Gràcia, integrat a la plataforma.

La taula, que inclou el districte de Gràcia, ha assegurat que, amb aquesta denúncia, són cinc els casos d'agressions sexuals en el context de la Festa Major de Gràcia, que es va celebrar del 15 al 21 d'agost.

Amb aquesta, són tres les denúncies per agressions masclistes a les festes, mentre que una altra no es va denunciar però els Mossos d'Esquadra la investiguen, i una altra es va produir a Horta-Guinardó però la víctima tornava de les festes.

La taula de treball ha detallat que els Punts Liles de la festa -incloent-hi els de l'alternativa- van realitzar 2.536 accions de sensibilització i informació, 22 assessoraments i 23 intervencions.

Notícies relacionades

Ha avisat que a Gràcia no es toleren agressions ni comportaments que limiten a les dones la seva manera de disfrutar de les festes lliurement, i que no permeten "que aquest tipus d'actituds i conductes s'escudin sota un paraigua d'alcohol i de festa, perquè res excusa una agressió".

La taula de treball està formada pel Circuit Barcelona contra la Violència Masclista, Cjas, Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears, Assemblea Feministes de Gràcia, el Districte de Gràcia i la Fundació Festa Major de Gràcia.