INSEGURETAT A SANT MARTÍ

Protesta veïnal contra una ocupació il·legal a la rambla de Prim

La Guàrdia Urbana va haver de sol·licitar l'ajuda dels agents antiavalots per la tensió viscuda dissabte a la nit

okupasjpg

okupasjpg

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez / Patricia Castán

Un centenar de veïns del Besòs i el Maresme (Sant Martí) es van manifestar dissabte a la nit per protestar contral’ocupació il·legal, per part d’un grup de persones de nacionalitat romanesa, del local ubicat al número 224 de la rambla de Prim. Feia setmanes que el veïnat organitzava cassolades es mobilitzava contra els continus intents d’ocupaciócontinus intents d’ocupació d’aquesta antiga entitat bancària, una cosa que finalment va passar ahir.

Dissabte a la nit es van produir diversos moments de tensió. Si bé la protesta va començar prop de les deu de la nit, a les dotze la Guàrdia Urbana va sol·licitar el recolzamentd’agents antiavalots per contenir els veïns que s’estaven manifestant i tallant la rambla de Prim, segons fonts policials. Patrulles dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i els antiavalots van quedar-se fins a les quatre de la matinada, quan es va aixecar tot l’operatiu.

Les mateixes fonts policials confirmen a aquest diari que els agents no van identificar cap veí, malgrat la tensió viscuda. Sí que van detenir un dels romanesos protagonistes de l’ocupació després que aquest amenacés amb una arma blanca els manifestants. També es van emportar un altre perquè no tenia documentació, en compliment amb la llei d’estrangeria. Malgrat aquestes dues detencions, el local continua ocupat per més gent. 

whatsapp-video-2019-08-24-at-231530 / periodico

Notícies relacionades

Un veí de la zona que va estar a la protesta assegura que ahir “gairebé es va produir un linxament” perquè algunes persones volien “entrar al local ocupat” i “treure els ocupes”. Aquest veí, que xifra en 300 les persones mobilitzades, explica que el moment de més tensió va passar quan “un ocupa [finalment detingut] volia entrar al local mentre la policia estava acordonant” la zona. El vídeo que precedeix a aquest paràgraf recull en el moment en què els agents se l’emporten detingut.

Els veïns, relata aquest resident, estan “farts de la inseguretat” del barri. “Hi ha robatoris continus als comerços, cotxes destrossats... I aquestes ocupacions provoquen més incivisme, soroll i molèsties”, conclou.