Els Mossos investiguen la tercera agressió sexual a Barcelona en cinc dies

L'última víctima ha sigut atacada aquesta matinada al portal del seu domicili del districte d'Horta

La primera violació, també a Horta, va passar la matinada de diumenge i la segona dimarts a la tarda a prop del carrer d'Indústria

zentauroepp49427937 01 02 2019 foto   dolors bassa  cotxe mossos      un home ha190816083704

zentauroepp49427937 01 02 2019 foto dolors bassa cotxe mossos un home ha190816083704 / EUROPA PRESS

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra investiguen una altra agressió sexual a Barcelona, la tercera des de diumenge. Una dona ha sigut atacada per un desconegut aquesta matinada al districted’Horta-Guinardó  quan tornava en solitari al seu domicili cap a les 6.00 hores. La víctima encara no ha presentat denúncia perquè els fets són molt recents.

L’agressor ha aprofitat l’instant en què obria la porta del seu portal, una pràctica habitual de violadors, per colar-se al vestíbul de la finca i atacar-la. La víctima ha patit diversos tocaments, però un altre home, que ha sentit com demanava auxili, ha acudit a ajudar-la i el sospitós ha fugit.

El cas està en mans de la Unitat d’Investigació de l’ABP d’Horta i els agents proven d’esbrinar si existiria o no una connexió amb el primer atac, el de la matinada del diumenge patit per una altra dona que tornava de les festes de Gràcia i que va ser assaltada també al mateix districte de matinada. La connexió entre els dos esdeveniments, de moment, no està confirmada.

Quan l’agressor acorrala la víctima fent ús de la força o la intimidació, com en aquest últim cas, el Codi Penal ho considera una agressió sexual. Si l’agressor, a més d’actuar amb violència, penetra la víctima, per via anal, bucal o vaginal, llavors es parla de violació. En aquest últim cas, no es tracta d’una violació ja que els tocaments van ser superficials. Però sí que s’ha de parlar d’una agressió sexual perquè l’atacant va fer ús de la força i de la intimidació per doblegar la voluntat de la dona.  

El segon atac va succeir aquest dimarts en una franja horària diferent. Cap a les 18.00 hores de la tarda, una dona va requerir l’assistència d’una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a l’encreuament del carrer d’Indústria amb el passeig de Sant Joan, dins del districte de Gràcia. La dona presentava ferides i contusions, algunes de compatibles amb una agressió sexual, però no recordava res. Els Mossos també investiguen aquest succés per mirar d’aclarir si la víctima va patir o no una agressió sexual.

Notícies relacionades

A Catalunya, aquest primer semestre del 2019, s’han denunciat un 7,75% més d’agressions sexuals que en el mateix període de l’any passat. A Barcelona, en canvi, les violacions han baixat en un 14%, segons les dades recollides pels Mossos.

Quant als abusos sexuals, que el Codi Penal distingeix de les agressions perquè aquests no es duen a terme amb violència o intimidació, han augmentat un 19,7% a Catalunya entre els mesos de gener i juny en comparació amb el 2018. A Barcelona els abusos han augmentat en la mateixa proporció, un 20,8%.