CRISI DE SEGURETAT

L'ambaixada dels EUA alerta de l'increment de «delictes violents» a Barcelona aquest estiu

En un missatge al web, el cos diplomàtic recomana estar més «atent» per evitar ser víctima de furts i robatoris

05/06/2019 Dispositivo De Los Mossos D’esquadra En La Sagrada Familia De Barcelona

05/06/2019 Dispositivo De Los Mossos D’esquadra En La Sagrada Familia De Barcelona / David Zorrakino/Europa Press (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’ambaixada dels Estats Units ha emès una alerta de seguretat difosa a través dels diferents consolats en què es comunical’increment de “delictes violents” a la ciutat de Barcelona aquest estiu, i posa especial atenció en els delictes que tenen lloc a les zones més turístiques.

En un comunicat, el cos diplomàtic adverteix que les autoritats locals han registrat un increment “significatiu” en el nombre de “petits furts”, alguns amb “violència”,i posa d’exemple robatoris de joies, rellotges o bosses.

El comunicat també alerta que alguns dels incidents han acabat amb ferits i posa de relleu que les autoritats estan “buscant abordar la situació”. Per aquesta raó, l’ambaixada demana als ciutadans estar “especialment atents”.

Notícies relacionades

L’ambaixada nord-americana també demana no perdre de vista les pertinences personals, estar més alerta a les zones freqüentades per turistes, no oposar resistència en els intents de robatori, revisar els plans de seguretat o no mostrar signes de “riquesa” com “lluir joies cares o rellotges”.

En cas de necessitat d’assistència urgent, l’ambaixada informa que cal trucar al 112.