Maragall: "Barcelona és un mercat per a tota la delinqüència mundial"

El líder del grup municipal d'ERC critica la gestió de la seguretat per part de Colau

so7b7435

so7b7435 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

El president del grup municipal d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha afirmat que la ciutat "s'ha deixat convertir en mercat de tota la delinqüència internacional" i que això "atreu els consumidors".

En una entrevista a RAC1, Maragall, a propòsit dels esdeveniments d'aquest estiu a la ciutat, ha afirmat que "s'estan pagant anys d'omissió i inacció mentre la ciutat canviava".

Maragall, que va ser el candidat a la capital catalana en les municipals del maig pels republicans, ha lamentat el govern municipal d'Ada Colau (Barcelona en Comú) amb els socialistes.

"L'alcalde és Pedro Sánchez"

"Es pot dir avui que l'alcalde de la ciutat és (el líder del PSOE i president del Govern en funcions) Pedro Sánchez. Hi ha una força que està imprimint un caràcter contradictori al de la ciutat, alineat amb les posicions tradicionals conservadores, amb la seguretat com a espectacle", ha dit.

D'altra banda, sobre les últimes declaracions de líders d'ERC obrint la porta a eleccions, allunyant-se de la unilateralitat i mostrant el seu recolzament a un potencial acord de PSOE i Podem al Congrés, Maragall ha assenyalat que els republicans no han protagonitzat "cap gir de timó".

Per al regidor, si hi ha un "canvi" no és el d'ERC sinó de "la deriva del paper cada vegada més rellevant" de la seva formació.

Notícies relacionades

"ERC s'ha convertit en la primera força del país. Això representa una exigència nova i ERC està responent amb coherència i capacitat", ha assenyalat.

En la línia de les declaracions ahir del líder dels republicans, Oriol Junqueras, des de la presó, Maragall ha apuntat que "les eleccions sempre són una possibilitat que no es pot descartar", tot i que qui convoca és la presidència de la Generalitat i "la prioritat d'ERC és governar i tirar endavant els pressupostos".