esdeveniments

Uns carteristes roben i apallissen quatre turistes a la Barceloneta

Els agressors van trencar una cama a un viatger a qui van sostreure el mòbil i joies

zentauroepp49303817 mossos190805125039

zentauroepp49303817 mossos190805125039 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Barcelona ha tornat a sumar una nit amb incidents de seguretat, aquesta vegada al barri de la Barceloneta, on un grup de lladres han robat i apallissat quatre turistes que passejaven pel barri mariner a última hora de divendres.

Els fets van tenir lloc cap a les onze de la nit, quan segons diversos testimonis mitjana dotzena de joves es van acostar aquatre turistes alemanys al carrerd’Andrea Doria. Un dels lladres li va prendre el mòbil a un dels viatgers. No obstant, aquests van reaccionar i van córrer darrere el delinqüent, fins que van aconseguir recuperar el telèfon.

Poc després, els carteristes van demanar el reforç d’altres companys i una dotzena d’ells van buscar els quatre turistes per agredir-los. Segons fonts policials consultades, un dels alemanys, a qui van robar el mòbil però després també li van sostreureuna cadena d’or i un valuós rellotge, va resultar ferit de gravetat, amb fractures en una cama. La resta de turistes van ser atesos pel Servei d’Emergències Mèdiques per ferides lleus. 

Els agressors –d’entre 14 i 35 anys, d’origen magribí, segons diversos testimonis i les víctimes– van utilitzar porres extensibles, una arma que només pot fer servir la policia. Encara no s’han produït detencions.

Estiu negre

Fonts dels establiments de la zona consultats per aquest diari han lamentat la gran quantitat de baralles i incidències que està patint el barri de Ciutat Vella, on bandes de joves delinqüents actuen amb especial intensitat aquest estiu. Les seves víctimes no només són turistes, sinó també veïns, que viuen atemorits. Els lladres solen dormir en parcs i a les platges, apunten.

Notícies relacionades

Aquest nou incident engrosseix el balanç negre que està vivint Barcelona en matèria d’inseguretat. En l’última setmana la ciutat ha sigut escenari de dos homicidis i set apunyalaments, amb dos morts i vuit ferits. I des de l’1 de juliol vuit persones han sigut assassinades a la capital catalana.

Divendres a la matinada es va registrarun altre incident greu, quan una turista va patir un robatori violent a l’Eixample després de ser immobilitzada amb la clau ‘mata lleó’, que consisteix en passar el braç pel coll de la víctima i pressionar l’artèria caròtide. Els delinqüents van fugir després de desvalisar la dona, que va perdre el coneixement amb l’agressió.