El dispositiu de màxima seguretat torna a les festes de Gràcia

Hi haurà patrulles uniformades mixtes entre agents dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona

La Brigada Móbil s'ubicarà al carrer de Gran de Gràcia i hi haurà punts estàtics policials a totes les places

zentauroepp49425049 bcn190812202956

zentauroepp49425049 bcn190812202956

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona repetiran les dimensions de l’últim dispositiu de seguretat desplegat per blindar les festes de Gràcia de l’any passat. Entre el 15 i el 21 d’agost se celebraran els segons festejos posteriors a l’atemptat del 17-A, quan el gihadisme va sacsejar la capital catalana i va obligar a augmentar la prevenció policial per protegir aglomeracions.

Segons fonts policials consultades per EL PERIÓDICO, hi haurà més de cent agents de la Urbana uniformats. Alguns d’aquests s’integraran en patrulles mixtes amb els Mossos, és a dir, parelles policials integrades per un agent de cada cos de seguretat que recorreran els carrers més transitats del veïnat. Així mateix, es destinaran dotacions policials a cada plaça de Gràcia que exerciran de punts de prevenció estàtics.

Tant la policia municipal com l’autonòmica disposaran, a més, agents de paisà entre els assistents. La vigilància uniformada té com a objectiu dissuadir els possibles delinqüents mentre que la de paisà el que persegueix és sorprendre’ls in fraganti.

La prioritat dels responsables del dispositiu, des que Espanya es troba en el nivell 4 sobre 5 en l’escala de prevenció antiterrorista –decretat després dels atacs contra la revista satírica ‘Charlie Hebdo’ el 2015– i més encara després del 17-A sofert a Barcelona, és tenir una resposta ràpida en cas d’atemptat. De nou, agents de la Brigada Mòbil faran guàrdia des del carrer de Gran de Gràcia. Però l’operació estarà pendent d’evitar delictes sexuals masclistes, la venda ambulant il·legal i l’acció dels carteristes. 

Notícies relacionades

Sobre els llauners, les previsions són que, de la mateixa manera que l’any anterior, aquests venedors es mantinguin majoritàriament allunyats de Gràcia durant tota la setmana. Un altre assumpte són els furtadors, que acostumen aprofitar les multituds per lliscar la mà en bosses i motxilles desafiant qualsevol presència policial.

Malgrat que els esforços principalment es concentraran als carrers guarnits durant el dia i en els concerts durant la nit, Mossos i Urbana faran alguns controls en el perímetre per evitar, sobretot, l’entrada d’armes blanques al barri.