La venda il·legal

Batlle no participarà en la mesa de negociació pactada amb els manters de Barcelona

La trobada se centrarà en mesures sociolaborals i d'emergència social, i hi assistiran responsables polítics i tècnics d'aquestes àrees, explica Collboni

zentauroepp47294775 barcelona 10 03 2019   barcelona   manteros en el port vell 190310185044

zentauroepp47294775 barcelona 10 03 2019 barcelona manteros en el port vell 190310185044 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha defensat que el ‘top manta’ és un “fenomen eminentment social” que requereix una resposta en aquest sentit, i que l’ajuntament ha de preservar l’espai públic, per la qual cosa no pot permetre aquesta activitat. Per aquesta raó, el regidor de Seguretat Albert Batlle, no participarà en la taula prevista amb els manters.

Ha dit que, “una vegada queda clar” que l’ajuntament ha de preservar l’espai públic dins d’usos normatius, n’ha d’abordar les conseqüències des del punt de vista social, ha ressaltat quan li han preguntat en declaracions als mitjans aquest dijous.

Collboni ha reiterat que “la primera premissa” és que les normes en l’espai públic s’han de complir, per la qual cosa l’ajuntament no pot permetre la venda ambulant il·legal, i després s’han d’abordar polítiques laborals i socials.

Ha afirmat que els venedors han de tenir alternatives viables a la ciutat, per la qual cosa l’ajuntament “en la mesura de les seves competències, posarà de la seva part per resoldre el problema de fons, que és un problema social”.

Trobada amb col·lectius

Collboni ha valorat positivament la trobada que aquest dimecres va mantenir amb col·lectius vinculats a la venda ambulant irregular, que va ser una “primera presa de contacte” en la qual les dues parts van exposar els seus punts de vista.

A la reunió, al costat de la tinenta d’alcalde Janet Sanz, van acordar convocar la pròxima setmana una taula per abordar polítiques sociolaborals id’emergència social per a les persones que exerceixen la venda ambulant il·legal a la ciutat.

Notícies relacionades

Quan li van preguntar per si el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, acudirà a la trobada d’aquesta taula, ha ressaltat que no està previst perquè aquesta se centrarà en mesures sociolaborals i d’emergència social, per la qual cosa acudiran responsables polítics i tècnics d’aquestes àrees.

Ha destacat que el Govern municipal es va comprometre a preservar l’espai públic i també a dialogar i a abordar mesures d’inserció sociolaboral i emergència social en els casos que es requereixi, mitjançant aquesta taula transversal que es reunirà la pròxima setmana.

Temes:

Top manta