Barcelona Global

Razwana Wahid: "Barcelona és vibrant i cosmopolita"

La presidenta de PWN Barcelona i Diverse Community Engineer de Relentless Movement, elogia la ciutat on treballa

zentauroepp49104234 razwana barcelona global190721164601

zentauroepp49104234 razwana barcelona global190721164601

3
Es llegeix en minuts
Marian Bernat

Razwana Wahid, de 38 anys, nascuda a Anglaterra i d’origen pakistanès, és presidenta de l’empresa PWN Barcelona, que treballa per conscienciar sobre la necessitat d’un lideratge de gènere equilibrat, i Diverse Community Engineer de Relentless Movement, per formar empresaris en la gestió eficaç del seu equip. Va decidir venir a Barcelona fa poc més de dos anys per buscar una nova experiència després de viure cinc anys a París i tres a Londres. 

¿Per què va escollir Barcelona?

Després de viure durant anys a dues grans ciutats europees, em vaig adonar que el meu futur no era a París i entre diverses opcions, vaig escollir Barcelona per la seva magnífica ubicació i les seves múltiples connexions amb altres ciutats, la qual cosa em permet ser a prop de la meva família. Tot just arribar aquí vaig saber que havia pres una bona decisió: la ciutat és vibrant i cosmopolita, la qualitat de vida és immillorable, i tot i que sigui una ciutat gran, té espais verds molt a prop i de forma molt accessible. 

¿Què destacaria com a positiu?

Barcelona té moltíssimes coses positives. Una és, sens dubte, la possibilitat de networking que ofereix. És molt fàcil entaular connexions professionals. La gent està disposada a ajudar-te i a conèixer més sobre la teva trajectòria professional i el teu negoci. A més, les múltiples connexions i el bon funcionament del transport públic et permeten estar fàcilment connectat amb la ciutat i el món. També la innovació és un aspecte que brilla en aquesta ciutat. Associacions com Barcelona Global ajuden a fomentar i posar de relleu l’emprenedoria. En canvi, un aspecte que hauria de millorar és la seguretat. Molta gent es planteja si Barcelona és una ciutat segura. Quan vius aquí t’adones que sí, però crec que cal millorar la reputació de la ciutat perquè la gent que vulgui venir també tingui aquesta sensació de benestar. 

¿Com és emprendre a Barcelona? 

Està clar que començar de zero sempre és difícil però, tot i que aquest canvi suposés un risc per al meu negoci, vaig tenir clar que Barcelona era una bona opció. La gent està disposada a ajudar-te i això es nota. Jo vaig tenir la sort de comptar amb el recolzament de professionals que em van ajudar amb tots els aspectes burocràtics. En comparació amb París o Londres, Barcelona ha de millorar amb ajuts econòmics i fiscals, ja que la burocràcia i la fiscalitat poden suposar un obstacle a l’hora d’emprendre. Si et planteges començar el teu negoci, no és coherent pagar una taxa d’autònom tan alta, hauria de ser proporcional al salari. 

¿I què em diu de la diversitat?

Jo treballo en aquest sector i Barcelona em sembla molt peculiar en aquest àmbit. És una paradoxa. Tot i que és una ciutat cosmopolita i diversa, això no es veu reflectit en les empreses. En general, l’actitud de la ciutat pel que fa a la diversitat professional va 20 anys per darrere de ciutats com París o Londres. La consultoria en aquest sector resulta especialment difícil, ja que la igualtat i la diversitat no es donen per suposat. La part positiva és que s’està prenent consciència d’aquest fet i està canviant progressivament. Això és gràcies al fet que Barcelona és dinàmica i els canvis passen de pressa. No només en el sector en què jo treballo, sinó en tots. La innovació tecnològica, l’ecosistema startup i l’atracció de talent estan tenint un efecte molt important i positiu a la ciutat i això es reflecteix en la internacionalització de les empreses.  

¿Quin consell li donaria a Barcelona?

El turisme és una arma de doble tall: permet que la ciutat estigui en constant moviment, però cal trobar el balanç entre la qualitat i la quantitat. 

¿Recomanaria Barcelona a algú que s’estigui plantejant venir?

Notícies relacionades

Sense cap dubte. Això sí, Barcelona és una ciutat multicultural i diversa i necessita gent amb aquestes qualitats. La gent amb la ment oberta i disposada a conèixer i respectar la ciutat és la que l’enriqueix.