INSEGURETAT CIUTADANA

Buch demanarà al Govern espanyol endurir el càstig per als reincidents

El conseller assegura que amb multes no es corregeix la conducta de determinats delinqüents

carter

carter

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, demanarà al Ministeri de l’Interior una modificació del Codi Penal que permeti imposar penes de presó per alsdelinqüents reincidents per delictes de furt.

En declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Europa Press, ha dit que demanarà un enduriment normatiu a fi de contribuir a la lluita contra la delinqüència, tenint en compte que els furts són el 80% dels fets delictius a la capital catalana. “Quan una persona té unes activitats delictives habituals, el que ens interessa no és posar-li multes, el que ens interessa és modificar la seva conducta, i amb multes no es corregeix”, ha argumentat el conseller.

Ha defensat la necessitat de comptar amb un pla integral per combatre la delinqüència que no només passi per la qüestió policial, i per això ha reclamat una modificació legal que ha dit que podria afectar l’àmbit dels furts i també el de les agressions sexuals.

Buch s’ha defensat que no s’hagi produït un increment de Mossos a la capital catalana fins ara i ha precisat que també falten en altres punts de Catalunya. El titular d’Interior ha celebrat que una nova promoció permetrà reforçar la ciutat amb 320 agents més.

Deportació de menors no acompanyats

En altres declaracions a Rac1, el conseller ha titllat d’“irresponsabilitat absoluta” la petició del PP de deportar menors estrangers no acompanyats (menes) que cometin accions de delinqüència. Ha criticat la petició d’una mesura des de l’oposició, després de no haver-ho fet des de Govern en els anys sota la presidència de Mariano Rajoy.

Notícies relacionades

“Sense recursos i falta de repartiment homogeni per tot l’Estat, estem fent front amb tot el que podem a aquesta situació de menors no acompanyats que arriben a Catalunya”, ha dit el titular d’Interior.