Ferits de gravetat

Nit violenta a Barcelona: tirotejada una persona a Poblenou i una altra a Collblanc

L'autor dels trets a Sant Martí va fugir en monopatí i portava una dessuadora amb la caputxa posada

Quatre hores més tard del primer esdeveniment, un altre home va ser ferit de gravetat en ple carrer

poblenou

poblenou

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un jove de 20 anys es troba en estat crític després d’haver rebut diversos trets al barri del Poblenou de Barcelona poc abans de les 23.00 hores d’aquest divendres. Van ser diversos els testimonis que van presenciar atònits els fets, ja que el sinistre es va produir davant del restaurant ‘Els Pescadors’, de la plaça Prim, a la terrassa del qual sopaven tranquil·lament els clients. Quatre hores més tard, un altre home era tirotejat a la carretera de Collblanc de Barcelona, limítrof amb l’Hospitalet. 

El primer sinistre va passar molt de pressa, explica una testimoni a EL PERIÓDICO. De fet, algunes persones van trigar a reaccionar al pensar que es travava d’una ficció: l’agressor, enfundat amb una dessuadora fosca i amb la caputxa posada va entrar a la plaça amb un monopatí, va treure una pistola, va buidar el carregador contra un jove i va fugir. Es van sentir els crits de la víctima i la plaça va emmudir, explica aquesta testimoni. Immediatament diverses persones van anar a atendre la víctima, entre ells, un jove cambrer del restaurant. 

Arribada dels serveis d’emergència per atendre el ferit.

“Vaig sentir tres trets clarament, però pel que sembla l’agressor va buidar el carregador sobre el jove”, relata aquesta testimoni aquest dissabte al matí, encara espantada. Els primers a arribar van ser els Mossos i després el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), que va traslladar la víctima, en estat crític, a l’Hospital del Mar. Aquest dissabte la seva situació és estable, dins de la gravetat.

La policia catalana, que busca l’autor de l’agressió, va prendre declaració a algunes de les persones que van presenciar els trets.

De moment, no ha transcendit la identitat de la víctima.

Quatre hores més tard, un altre home va ser tirotejat per una persona que, de forma sobtada, se li va acostar en ple carrer a la carretera de Collblanc, a l’altra punta de Barcelona, limítrofa amb el municipi de l’Hospitalet de Llobregat. L’home també va resultar ferit greu pels trets i va ser traslladat al’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi, sense que es temi per la seva vida.

Notícies relacionades

Els Mossos han obert una investigació per identificar els autors dels trets i estan provant d’esbrinar si els dos esdeveniments tenen relació entre si, ja que les circumstàncies dels atacs són molt similars i han ocorregut amb escasses hores de diferència.

De moment, la policia catalana manté totes les hipòtesis obertes en relació amb aquests esdeveniments i no descarta que puguin obeir a una venjança.