REIVINDICACIÓ

Protesta laboral dels vigilants de la Ciutat de la Justícia de Barcelona

Els empleats denuncien que l'empresa de seguretat no els ha pagat l'últim mes

zentauroepp43446360 barcelona  22 05 2018 edificio de la ciutat de la justicia e180928201525

zentauroepp43446360 barcelona 22 05 2018 edificio de la ciutat de la justicia e180928201525 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Lourdes Barragán / J. G. Albalat

El personal de seguretat de la Ciutat de la Justícia de Barcelona no ha tingut ningú per protegir-lo durant el mes de juny. Treballadores i treballadors de la capital catalana i també d’altres parts d’Espanya condemnen l’impagament de la seva última nòmina per part d’Ombuds Compañía de Seguridad, l’empresa que gestiona els serveis de vigilància a l’edifici. Per això, han iniciat mobilitzacions i protestes durant els pròxims dies.

Notícies relacionades

Aquest dijous a les 7.30h del matí es congregaran per denunciar la seva situació davant l’edifici de la Ciutat de la Justícia, a la Gran Via de les Corts. Segons Juan Izquierdo, empleat de seguretat al recinte judicial des de fa sis anys, fins i tot no han rebut notícies de forma oficial de la Generalitat, que han avisat d’aquesta situació. L’empresa ha emès aquesta tarda un comunicat justificant l’impagament per problemes de tresoreria, alhora que demana "tranquil·litat" mentre miren de resoldre l’actual falta de liquiditat.

Els vigilants de seguretat han estat durant tot el matí d’aquest dimecres repartint fulls volants en els quals explicaven la seva reivindicació i lemes com "La teva seguretat ens importa", "Ombuds no paga" i "Vigilants de la Ciutat de la Justícia en Lluita". La protesta ha provocat cues en els accessos de control de l’edifici.