NOU CONSISTORI

Albert Batlle, el director dels Mossos que va dimitir abans de l'1-O

Va deixar el comandament dels Mossos perquè se sentia "incòmode amb la celebració de l'1-O i per com podien evolucionar les coses"

L'ara responsable de seguretat de la capital catalana va participar, a finals dels setanta, en la creació del Partit Socialista de Catalunya

batlle-pantallazo

batlle-pantallazo

1
Es llegeix en minuts
Berta López

Albert Batlle s’ha convertit aquest matí en elsisè tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona. Seguretat, que fins ara era un comissionat, s’ha elevat a regidoria, tal com va prometre el PSC durant la campanya, que ja va presentar Batlle com el candidat a ocupar el nou càrrec, una aposta per combatre la "crisi de seguretat" de la ciutat.

Batlle, advocat de formació, va ser nomenat director general dels Mossos d’Esquadra el 2014 quan el Departament d’Interior estava en mans de Ramon Espadaler, de l’extinta Unió Democràtica, i va ostentar el càrrec fins al juliol del 2017, uns mesos abans del referèndum d’independència, coincidint amb la substitució de Jordi Jané per Joaquim Forn com a conseller d’Interior, ja que se sentia "incòmode amb la celebració de l’1-O i per com podien evolucionar les coses". Va ser substituït per Pere Soler, que ara està encausat pel suposat delicte de rebel·lió, juntament amb el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero i la intendent Teresa Laplana.

Fundador del PSC

Abans d’estar en el focus mediàtic per ser un del que van baixar del barco del projecte independentista, Batlle ja havia ocupat diferents alts càrrecs, tant a la Generalitat com a l’ajuntament. L’ara responsable de Seguretat de la capital catalana va ser un dels que, a finals dels setanta, van participar en la creació del Partit Socialista de Catalunya, en què va exercir diferents càrrecs. Va entrar a l’Ajuntament de Barcelona el 1983 en les llistes del PSC, on va ser regidor fins al 2007. Entre els càrrecs que va exercir durant la seva participació en el ple municipal, destaca el de regidor d’Esports entre el 1995 i el 2003.

Notícies relacionades

El 2003, quan el tripartit català encapçalat per Pasqual Maragall va fer fora Jordi Pujol, Batlle va ser nomenat secretari de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil, una institució que depenia del Departament de Justícia de la Generalitat. El 2011 quan Artur Mas va substituir José Montilla al comandament del govern, va deixar el càrrec i va passar a ser director adjuntde l’Oficina Antifrau de Catalunya.

Ramon Espadaler, que el va col·locar al capdavant dels Mossos, el va fitxar fa quatre mesos perquè s’incorporés a les filesd’Units per Avançar, el partit que reuneix antics dirigents d’Unió i que en les últimes eleccions autonòmiques es va presentar juntament amb el PSC