31 maig 2020

Anar al contingut

Un terç de les escoles públiques de BCN estan d'obres aquest estiu

El Periódico

Un terç de les escoles públiques de BCN estan d'obres aquest estiu

maitecruz

Un total de 92 centres d’ensenyament públics de Barcelona, una tercera part del total, estaran en obres de rehabilitació, millora, ampliació o construcció aquest estiu, aprofitant que no hi ha classes, segons ha informat aquest dilluns el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB).

Als 15 centres educatius de la ciutat en construcció o en els quals ja s’estaven duent a terme obres d’ampliació i millora, entre els quals destaca, pel seu alt pressupost, la nova escola Entença (Eixample) i l’institut escola Arts (Sants-Montjuïc), s’hi destina una inversió per part del CEB de 57,3 milions. A aquests s’hi han sumat 77 centres educatius més, en els quals es fan actuacions estrictament durant l’estiu.

En 18 d’aquests centres es duent a terme obres per poder assumir noves demandes d’escolarització (ampliació d’espais per a aules, sobretot) i en 59 s’estan fent tasques de rehabilitació de pintura, cuines, patis, accessos, noves tecnologies, eficiència energètica, lavabos, cobertes, instal·lacions elèctriques, paviments i aules, algunes de les quals es prolongaran uns dies després de l'estiu, quan ja s’hagi reprès el curs.

El pressupost total per a les actuacions en aquestes 77 escoles i instituts és de 7.247.280,5 euros, dels quals 5.861.803,65 van a càrrec de l’Ajuntament de Barcelona i 1.385.476,85 els posa la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat, els dos organismes que conformen el Consorci.

Una part important de les millores passa per l’estalvi energètic, que s’acompanyarà, a més d’amb la instal·lació i la millora dels aïllaments, amb mesures complementàries de conscienciació dels alumnes de cara al curs que ve.