CELEBRACIÓ

Les famílies i la calor protagonitzen la manifestació de l'Orgull LGTBI

Manifestants pinten l'autobús de Cs, vetat en la celebració, i impedeixen que hi participi

zentauroepp48860447 barcelona 28 06 2019 manifestaci n del orgullo lgtbi bajo el190629201646 / JOAN CORTADELLAS

zentauroepp48860447 barcelona 28 06 2019 manifestaci n del orgullo lgtbi bajo el190629201646
zentauroepp48860096 barcelona 28 06 2019 manifestaci n del orgullo lgtbi bajo el190629201652

/

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez

30 graus a l’avinguda del Paral·lel, poc abans de les sis de la tarda d’aquest dissabte. Centenars de persones intenten, moltes sense èxit, ocupar el poc espai d’ombra. Moltes altres porten paraigua i ventalls, tots amb la bandera multicolor. És la manifestació del’Orgull LGTBI, que aquest any s’ha celebrat sota el lema ‘¡Som famílies sempre!’. Amb Vox en el punt de mira, els col·lectius que representen les famílies LGTBI han sigut els grans aplaudits de la reivindicació. “Criat amb amor per dos pares”, resa la pancarta d’un home que empeny el carro d’un nadó.

Participants en la manifestació de l’Orgull LGTBI a Barcelona. / JOAN CORTADELLAS

En un ambient festiu, sonen les cançons clàssiques del moviment: ‘A quién le importa’ d’Alaska, ‘Sobreviviré’ de Mónica Naranjo, ‘Love is in the air’ de John Paul Young. I no hi podia faltar ‘We are family’, de Sister Sledge. Al mig, venedors ambulants venen cerveses i aigua freda. I, des de les carrosses, els participants mullen el públic amb banderes d’aigua. La gent sua d’eufòria i de calor. Col·lectius de transsexuals, transvestits, homes seminús amb armilles de cuir (pertanyien a l’Associació Espanyola de Fetitxe i Cuir) discorren pel Paral·lel entre crits i aplaudiments. També l’associació Chryssalis de menors ‘trans’. Una pancarta: ‘No hi ha edat mínima per decidir el teu gènere’. I de sobte, un home totalment nu, que només porta un barret i una motxilla.

El Gaysper de Vox

Notícies relacionades

Els autobusos delspartits polítics (ERC, JxCat, PSC, comuns) tanquen el final de la desfilada. El dels socialistes, amb la pancarta 'Orgullosos de les nostres famílies’, porta estampats dibuixos del Gaysper: el fantasma LGTBI que el col·lectiu utilitza per riure’s dels atacs discriminatoris de Vox.

Aquest any Ciutadans (Cs) estava vetat a la desfilada, com a mostra de rebuig pels seus pactes amb la ultradreta. No obstant, un autobús del partit taronja ha intentat participar en la desfilada. No ha pogut: un grup d’un centenar de persones l’han atacat amb aerosols de pintura a la plaça de la Universitat. “Feixistes”, hi han pintat. “No passaran”, li han cridat.