Ada Colau dona la benvinguda a 139 nous agents de la Guàrdia Urbana: "La ciutat us espera"

L'alcaldessa ha insistit que continuaran invertint per ampliar el cos i per implantar millores tecnològiques

urbanacolau

urbanacolau

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Barcelona

L’alcaldessa  de Barcelona, Ada Colau, i el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, han donat la benvinguda aquest dijous a 139 nous agents de la 91a promoció de la Guàrdia Urbana: "La ciutat us espera i estic segura que donareu el millor de vosaltres. Ens veiem als carrers".

En l’acte d’entrega de la placa i la credencial als nous agents, que s’ha celebrat al Saló de Cent de l’ajuntament, Colau ha assegurat que tenen tot el recolzament del govern municipal i de la corporació, i ha insistit que continuaran invertint per ampliar el cos i per implantar millores tecnològiques.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha dit que es canviaran els PDA que porten els agents per 'smartphones’, i Recasens ha assenyalat com a principals reptes del cos els avenços en gestió de la informació, la millora tecnològica en la resolució de casos i potenciar la prevenció per millorar l’eficàcia de la Guàrdia Urbana.

L’alcaldessa ha celebrat que 30 dels 139 agents siguin dones, tot i que ha dit que aquesta xifra encara aquesta lluny de ser paritària: "Fem grans esforços per motivar les dones a entrar a la Guàrdia Urbana. Cada vegada ens volem assemblar més a la ciutat que protegim i per a la qual treballem", ha dit.

Així mateix, ha demanat "rigor professional, humanitat i empatia" als nous policies, i Recasens els ha advertit que s’enfrontaran al canvi de model de seguretat que Barcelona haurà d’adoptar, per la qual cosa ha assegurat que la professió es redefinirà des dels alts càrrecs fins als agents que patrullen.

Notícies relacionades

Colau i Recasens han posat èmfasi en l’esforç que ha suposat per a l’Ajuntament la convocatòria de noves places –600 en l’anterior mandat– a causa de les limitacions pressupostàries, però han assegurat que el cos renovarà a prop del 40% de la seva plantilla en els pròxims deu anys.

A l’acte també han assistit els regidors Laura Pérez (BComú), Jordi Coronas (ERC), Laia Bonet i Albert Batlle (PSC), Jordi Martí (JxCat), Paco Sierra (Cs), Manuel Valls (BCN-Canvi) i Josep Bou (PP), a més de comandaments de Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil.