Mesura cautelar

La justícia frena el dentista municipal de Colau

El gremi d'odontòlegs ha portat a la justícia la iniciativa de l'alcaldessa

181122 af dentistapodoleg 026-760x428

181122 af dentistapodoleg 026-760x428

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consell General de Dentistes ha aconseguit frenar el projecte de l’Ajuntament de Barcelona per impulsar un servei municipal de salut bucodental, després que un jutjat hagi admès com a mesura cautelar la suspensió de l’acord assolit pel ple de la ciutat a l’entendre que no té competències.

El Jutjat Contenciós Administratiu número 7 de Barcelona ha adoptat com a mesura cautelar la suspensió d’aquest servei públic de dentistes. Va ser el mateix gremi d’odontòlegs qui va portar a la justícia la iniciativa de l’alcaldessa Ada Colau, l’objectiu de la qual era prestar un servei de salut bucodental a persones amb pocs recursos.

El president de l’Escola d’Odontòlegs de Barcelona, Antoni Gómez, va mostrar el seu rebuig a aquesta iniciativa perquè, a parer seu, l’Ajuntament de Barcelona "noes va reunir amb els agents implicatabans de fer públic el projecte" i podrien "estar davant un altre cas de publicitat enganyosa, però aquesta vegada sota un paraigua municipal".

El president del Consell General de Dentistes, Óscar Castro, va afegir que la iniciativa de l’alcaldessa "no és veritable solidaritat, ja que els pacients haurien de pagar pels tractaments".

Pobresa

En aquest sentit, el gremi de dentistes va assegurar que ja hi ha clíniques solidàries dependents de les escoles oficials i que "les persones amb pitjor situació econòmica són ateses i tractades en aquestes clíniques per dentistes voluntaris", i per això no veuen necessària la mesura aprovada pel ple.

Notícies relacionades

Segons un recent informe de Save the Children, el 18% de les famílies vulnerables evita portar els seus fills al dentista, mentre que l’Oficina Estadística Europea, Eurostat, col·loca Espanya com el tercer país de la UE amb menys nens i nenes amb accés a salut bucodental.

Així mateix, tal com reflecteixen les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) a la seva ‘Enquesta de condicions de vida’, anar o no al dentista s’ha convertit en un clar indicador de pobresa, ja que un de cada 10 menors de 16 anys de famílies amb baixos ingressos no va poder anar al dentista en algun moment en què ho necessitava.

Temes:

Ada Colau