TENSIÓ A LA PLAÇA DE SANT JAUME

Una regidora de Colau denuncia insults masclistes a la investidura

«Creuar la plaça amb centenars de persones dient-nos putes, porques i meuques», lamenta Laura Pérez a les xarxes socials

La responsable de Feminismes remarca que continuarà treballant perquè el masclisme «no tingui espai en la vida pública»

video 3516327 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La regidora de Feminismes a l’Ajuntament de BarcelonaLaura Pérez, ha denunciat a les xarxes socials els insults masclistes de què van ser objecte aquest dissabte ella i altres regidores després de la investidura de l’alcaldessa, Ada Colau. Al sortir de l’ajuntament per travessar la plaça de Sant Jaume cap al Palau de la Generalitat, manifestants independentistes van expressar el seu rebuig al pacte dels comuns amb el PSC que ha fet alcaldessa Colau, amb el recolzament de Manuel Valls, amb paraules fortes: “putes, porques i meuques”.

Pérez, segons una primera estructura municipal dissenyada per Colau, a l’espera de l’acord amb els socialistes, ocuparà aquest mandat la tercera tinença d’alcaldia de Drets Socials i Feminismes. “Per la meva part”, ha apuntat en el seu compte de Twitter després de lamentar els insults, “continuaré treballant perquè el masclisme tampoc tingui espai en la vida pública”.

També en el seu perfil de Facebook s’ha fet ressò del desagradable moment, que va incloure llançament d’objectes. “Malgrat la il·lusió de començar un nou mandat al servei de Barcelona, ahir va ser un dia molt dur. L’alcaldessa i diverses regidores vam patir la violenica verbal específica, aquella que està reservada per a les dones. Algunes vam entrar a l’ajuntament i després vam travessar la plaça cap a la Generalitat entre crits de “meuca” i “puta”. Llançament de monedes, una ampolla d’aigua i boles de paper a part”, apunta.

Notícies relacionades

L’edil assenyala que “com a representant pública” està “acostumada” que la “interpel·lin” pel carrer, de vegades per “criticar durament” l’actuació política del seu govern. “I crec que això forma part de la vida democràtica”, afegeix. “Però el que va passar ahir”, remarca, “va ser molt dolorós i, sobre tot un atac a totes les dones que fem el pas d’entrar en política”.

Pérez agraeix també les mostres de recolzament rebudes –a la plaça hi havia també manifestants que van donar suport a l’equip de Colau– i insisteix que continuarà lluitant “perquè els atacs personals i el masclisme no tinguin lloc en la vida política a Barcelona”.