La batalla de Barcelona

Collboni reclama a Colau un govern "paritari" i "respecte a la Constitució"

Anuncia que els regidors socialistes votaran l'alcaldable de BComú en la investidura

zentauroepp48633019 collboni190614194434

zentauroepp48633019 collboni190614194434 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust / Barcelona

Jaume Collboni era un home visiblement feliç aquest divendres després de conèixer que la militància de Barcelona en Comú havia triat un pacte dels comuns amb el PSC per governar la ciutat, rebutjant per tant una possible aliança amb ERC.

"No és una bona notícia per a (Ada) Colau i el PSC. És una bona notícia per als barcelonins", ha dit el socialista, que ha anunciat que els regidors del seu grup votaran l’alcaldable de Barcelona en Comú. També li ha fet alguna reclamació. "La investidura ha de portar a un govern paritari", del qual ha dit que ha de mantenir "el respecte a la neutralitat institucional, al compliment de les lleis, de la Constitució, de l’Estatut i de la Carta de Barcelona".

Notícies relacionades

El socialista ha parlat de "corresponsabilització en la distribució de competències" i quan ha sigut interrogat pel fet que Colau s’hagi proposat arribar a pactes amb ERC durant el mandat i que pugui contemplar l’opció d’ampliar el pacte de govern als republicans, ha declarat: "D’aquí ha de néixer un govern d’esquerres per a quatre anys, i això ha de quedar molt clar".

Mirant al futur

El socialista ha volgut defugir els conflictes que el seu grup va tenir amb BComú en la seva anterior cohabitació al govern municipal, de maig del 2016 a novembre del 2017, i sobretot a partir de l’expulsió del PSC pel seu recolzament a l’aplicació de l’article 155 a Catalunya. Sobre aquella etapa, ha afirmat: "Jo miro al futur".