DEFICIÈNCIES

El trasllat de l'escola Entença de Barcelona es retarda un any més

El centre començarà el nou curs a l'Escola Industrial i no als jardins de Marcos Redondo

El consistori argumenta 'dificultats tècniques'' i les famílies amenacen d'emprendre "vies legals"

undefined48369875 28 05 2019 l escola enten a es trasllada a uns barracons que190612192554

undefined48369875 28 05 2019 l escola enten a es trasllada a uns barracons que190612192554 / JOAN MATEU PARRA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’escola Entença de Barcelona, que s’havia de traslladar el curs que ve als jardins Marcos Redondo a l’espera d’una ubicació definitiva, seguirà almenys un any més al recinte del’Escola Industrial. Els veïns de l’Antigua Esquerra de l’Eixample, on són els jardins Marcos Redondo, s’oposaven des del principi a aquest projecte, ja que qualificaven de "nyap urbanístic" la col·locació de barracons al mig de la calçada.

Fonts de l’Ajuntament de Barcelona han confirmat aquest dimecres que el trasllat s’ha hagut d’ajornar un curs escolar més per seguretat jurídica i per "dificultats tècniques" que han sorgit en la ubicació provisional, relacionades amb les canalitzacions subterrànies d’aigua. Les mateixes fonts han assegurat que l’ajuntament s’ha compromès a impulsar les actuacions necessàries per adaptar l’espai de l’Escola Industrial a les necessitats d’aquest centre que el pròxim curs comença el cicle de primària i que, per tant, necessitarà més espai.

Les obres es basaran en actuacions relatives alsmòduls,  al pati i en la protecció de la salut de nens i educadores. Les famílies dels menors, que es van arribar a tancar al vestíbul de l’ajuntament el mes de març passat per reclamar una solució per a la seva escola, es queixen que aquest espai provisional actual és "impracticable" per la falta d’espai i per trobar-se en una àrea d’influència de les ones electromagnètiques que emet una subestació elèctrica.

El consistori també es compromet a tenir en compte totes les alternatives per assegurar que, el setembre del 2020, l’escola es trobi en la nova ubicació provisional. Per a això establirà un calendari de reunions per concretar les actuacions que es duran a terme no només en relació amb l’escola provisional, sinó també al projecte de la nova escola.

L’ajuntament vol que la ubicació definitiva de l’escola Entença sigui en un solar que és just al costat de l’Hospital Clínic, però perquè sigui una realitat és necessari que la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona moguin fitxa.

Enuig de les famílies

Notícies relacionades

Les famílies dels estudiants de l’escola Entença han mostrat el seu rebuig de l’anunci de l’ajuntament i han anunciat que prendran mesures legals. "Davant de la total incapacitat de l’administració municipal per trobar una solució definitiva i provisional de la ubicació de l’escola Entença, i davant de la falta de responsabilitat per part de la resta de grups polítics d’articular l’oposició constructiva per resoldre el greu problema que pateix el centre, les famílies de l’escola Entença han decidit començar a estudiar les vies legals per garantir que no es continuïn vulnerant de manera sistemàtica els drets dels nens escolaritzats en el centre", diu un comunicat emès aquest dimecres per l’Associació de Famílies d’Infants de l’Escola Entença.

Fa anys que les famílies denuncien les "deficiències" de l’escola, com la falta d’un espai exterior amb pati, la falta d’espai al menjador per a tots els alumnes, la manca de cuina pròpia o les goteres i altres problemes "constructius".