Els Mossos descobreixen que l'ostatge de Sant Andreu era la dona de l'atracador

Els Mossos arresten una veïna de 41 anys de Sant Adrià de Besòs per participar en el robatori a un BonÀrea el 25 de maig

Alguns testimonis van relatar erròniament que havia sigut obligada a muntar al cotxe d'un dels lladres a punta de pistola

undefined45857519 santa coloma de geamanet 11 11 2018  barcelona violen una ni181113211118

undefined45857519 santa coloma de geamanet 11 11 2018 barcelona violen una ni181113211118 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El dissabte 26 de maig uns atracadors van robar a punta de pistola a un centre comercial BonÀrea del districte de Sant Andreu de Barcelona. L’assalt el van perpetrar minuts abans que tanqués el local, quan les caixes enregistradores acostumen a estar més plenes de diners en efectiu.

Diversos testimonis directes de l’atac van relatar instants després alsMossos d’Esquadra que els atracadors eren tres, que dos d’ells havien emprès la fugida a peu corrent cap al centre de Barcelona i que un tercer ho havia fet amb cotxe. Abans de pujar al vehicle, aquest últim havia obligat una dona a ficar-se a l’automòbil per fugir al seu costat: una fuga amb ostatge

La dona va aparèixer poc després a Sant Adrià de Besòs. Es trobava bé. Però del seu capturador no hi havia ni rastre. Els Mossos van aconseguir arrestar un dels atracadors que havien fugit a peu. Van recuperar el botí, de 6.000 euros; brides que hauria utilitzat per immobilitzar persones durant l’atracament, i un ganivet de grans dimensions.

Gir en la investigació

Les dades de la dona que hauria sigut ostatge d’un dels atracadors van disparar les sospites dels investigadors que es van fer càrrec d’aquest cas. Veïna de Sant Adrià de Besòs, de 41 anys, tenia nombrosos antecedents per furts i robatoris amb violència. Els Mossos no van tardar a lligar caps: ella no havia sigut una ostatge, sinó que també estava atracant el BonÀrea i no va pujar al cotxe obligada sinó perquè volia fugir. L’atracador amb qui va marxar, a més, era la seva parella sentimental, no el seu 'capturador'.

Notícies relacionades

És a dir, només hi va haver un lladre que va fugir a peu en direcció al centre de Barcelona, el mateix que els Mossos van poder detenir hores després. Els altres dos que completaven el trio d’atracadors eren la dona i la seva parella. 

Aquest dimecres passat agents del Grup Especial d’Intervenció (GEI) van irrompre al domicili de la parella d’atracadors, a Sant Adrià de Besòs. Només hi van trobar la dona, que va ser arrestada. Els Mossos continuen buscant el seu marit per l’atracament de BonÀrea de Sant Andreu, encara que ja no ho fan per emprendre una fugida amb ostatge.