Amb atecedentes

Detingut el piròman de l'aeroport de Barcelona, un taxista pirata

L'home va provocar un incendi l'1 de juny que va afectar a 30 motocicletes i 11 turismes a l'aparcament de T2

moto-video-whatsapp / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents delsMossos  van detenir aquest dimecres un home de nacionalitat algeriana, de 39 anys i veí de Barcelona, per provocar un incendi, el dia 1, al pàrquing de la T-2 de l’aeroport de Barcelona en el qual van cremar un total de 30 motocicletes i 11 turismes estacionats molt a prop del punt d’origen del foc. Aquests vehicles es van cremar totalment. La densa columna de fum va afectar la normal activitat de l’activitat aeroportuària i va obligar a activar els protocols de seguretat establerts per evitar afectacions en el trànsit aeri. L’arrestat ja era conegut per la policia, ja que actuava a la zona com a taxista pirata.

Els investigadors van centrar les seves indagacions en identificar el possible autor de l’incendi mitjançant la recuperació de les imatges registrades per les càmeres de seguretat del recinte aeroportuari. En elles s’hi pot veure com un home arriba en un vehicle al punt d’inici de l’incendi, cala foc a un arbre i marxa ràpidament en el mateix vehicle. Immediatament, es propaga l’incendi i afecta nombrosos vehicles que van quedar calcinats.

Conegut per la policia

El visionament de les imatges va permetre reconèixer plenament l’autor de l’incendi, ja que era un home que ja havia sigut identificat a l’aeroport barceloní 17 vegades durant l’últim any i també denunciat per exercir habitualment l’activitat de transport de persones sense cap mena d’autorització. De fet, ni ha obtingut mai ni el permís de conduir.

 

Donat que havia sigut denunciat en nombroses ocasions per aquest fet, últimament es dedicava a captar clients i l’acompanyava un altre home, aquest sí amb permís de conduir, que era qui portava el turisme que feien servir per a l’activitat il·legal.

 

Es pot destacar que el mateix home ja havia provocat prèviament un altre incendi intencionat, el 22 de maig, a unes papereres situades a la terminal 1 del mateix aeroport.

Després d’aquesta identificació, els Mossos el van arrestar aquest dimecres a la zona aeroportuària del Prat de Llobregat.

Notícies relacionades