LA BATALLA DE BARCELONA

Collboni reclama pactar amb Colau abans de votar la seva investidura

El socialista afirma que les negociacions en curs amb Barcelona en Comú "no van bé"

Es felicita davant dels seus pels resultats del PSC i crida a evitar un govern independentista

zentauroepp48457854 barcelona 03 06 2019 rueda de prensa de jaume collboni i lai190603210525

zentauroepp48457854 barcelona 03 06 2019 rueda de prensa de jaume collboni i lai190603210525 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust

Jaume Collboni exigirà a Ada Colau tancar un pacte de govern abans que es produeixi la investidura, s’entén que amb ella de nou com a alcaldessa, el pròxim 15 de juny, com una condició per donar-li el seu recolzament. Així ho ha assegurat el socialista aquest dijous, en un acte del PSC en el qual també ha advertit que les negociacions amb Barcelona en Comú “no van bé”.

"El PSC ha tornat". Amb aquestes paraules s’ha dirigit Collboni als integrants del consell de la federació del partit a Barcelona, amb els quals s’ha reunit per primera vegada des de les eleccions municipals del 26 de maig passat. Collboni ha remarcat que el partit va aconseguir doblar els seus vots i els seus regidors, que va guanyar a 24 dels 73 barris de la ciutat, i en districtes tan rellevants com Nou Barris.

Proposta complerta

Ha recordat que malgrat els bons resultats els socialistes no han guanyat, però ha recalcat que podrà complir les seves promeses si tanca un pacte de govern amb Barcelona en Comú: “Serem coherents i complirem la nostra proposta electoral de tenir una alcaldia progressista i no permetre la subordinació de Barcelona a l’independentisme”.

Collboni ha volgut enviar un parell de missatges a l’alcaldessa en funcions sobre la possibilitat que sigui reelegida gràcies al recolzament del PSC, citats més amunt.  El PSC exigirà que un hipotètic pacte de govern entre els dos partits estigui tancat abans de la investidura. El 2015, Colau va ser investida sense cap tipus de compromís ni pacte compensatori amb els que la van votar: el PSC, ERC i la CUP. Collboni vol assegurar-se que no vota en va. El segon avís, el que les negociacions no van bé, és més previsible en aquests dies.

Amb el recolzament del PSC no n’hi hauria prou: Colau necessitaria, a més, almenys tres vots més per arribar als 21 que marquen la majoria absoluta i ser investida. Vots que ja ha ofert Manuel Valls i que els socialistes, com a integrants de l’operació, accepten de bon grat. S’ha de veure si Barcelona en Comú també ho fa.

ERC i el Govern de Torra

Notícies relacionades

Collboni s’ha pronunciat en aquests termes en una reunió extraordinària del consell de la federació del PSC de Barcelona, que ha analitzat els resultats de les municipals, i en la qual s’ha sotmès a votació una resolució a favor d’“un govern d’esquerres a Barcelona al servei dels reptes dels barcelonins, sense subordinar la ciutat i la institució al procés independentista”, per la qual cosa el partit “demana” a la comissió executiva del PSC de la capital catalana i al grup municipal socialista “negociar exclusivament amb Barcelona en Comú la formació d’un govern paritari”.

Collboni ha utilitzat l’exemple del Govern català per denunciar que l’independentisme “ha demostrat que és incapaç de governar, de resoldre els problemes de la gent. Un govern proindependentista subordinarà la ciutat al Govern de Quim Torra i d’ERC. No exigirà el deute social del Govern. Els 10 centres d’assistència primària, les set residències, els 40 milions per l’escola infantil”, ha dit sobre el que la Generalitat deu a Barcelona.