EL GOVERN DE BARCELONA

Dos manifestos pressionen per a un pacte Maragall-Colau i un tripartit amb el PSC

Personalitats del món polític, cultural i periodístic es posicionen davant de les negociacions postelectorals

zentauroepp48247549 maragall colau190528154940

zentauroepp48247549 maragall colau190528154940 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
ACN

Personalitats del món polític, cultural i periodístic s’han posicionat, a través de dos manifestos contraposats, sobre els possibles pactes en l’Ajuntament de Barcelona. Un dels manifestos aposta per un pacte de govern entre Ernest Maragall i Ada Colau, les dues forces més votades amb 10 regidors cada una. El segon defensa un tripartit amb el PSC de Jaume Collboni.

Notícies relacionades

Personalitats com Joan Tardà (ERC), Simona Levi i David Fernández (CUP) han firmat un text en favor d’un pacte entre Maragall i Colau, els dos candidats més votats el 26-M. Els signants reclamen "un govern fort, d’esquerres i compromès amb els drets civils i democràtics", un govern, apunten, "obert a acords" que tingui per objectiu "garantir els drets socials de la ciutadania", com són la vivenda, l’ocupació amb salaris dignes, l’educació, la cultura, la mobilitat, la lluita contra el canvi climàtic i pel feminisme. En aquest sentit, aquest manifest destaca l’"àmplia coincidència programàtica" entre ERC i Barcelona en Comú en aquests àmbits i considera que un pacte entre aquestes dues formacions seria, segons el seu parer, "l’opció més natural" i que millor garantiria el govern de Barcelona. "Demanem que negociïn amb generositat i posin la ciutat i la seva gent al centre", remarquen. Altres signants d’aquest manifest són Gemma Calvet, Arcadi Oliveras, el productor Jaume Roures, David Companyon (EUiA), l’arquitecta Itziar González, l’actor i directe Julio Manrique, l’exconseller Joan Manuel Tresserras, el periodista Enric Marín i Ruben Wagensberg (ERC). 

El segon manifest, en recolzament d’un tripartit entre ERC, BComú i PSC, va firmat per personalitats com el catedràtic de Dret Constitucional Javier Pérez Royo, Marina Subirats i Carla Simón. Els signants defensen un tripartit que situï un govern "estable" al capdavant de l’ajuntament. Remarquen la "tradició progressista" de Barcelona i insten les tres forces d’esquerres a formar un govern "estable" per als pròxims quatre anys que impulsi "polítiques d’igualtat social, feministes, d’impuls de la vivenda assequible, de recolzament a l’economia social i de millora ambiental". Així mateix, en relació amb el procés, aquest manifest demana que l’Ajuntament de Barcelona busqui "una sortida dialogada i acordada" al conflicte, que s’eviti la "judicialització de la política" i s’abandoni la "dinàmica estèril dels fronts polítics contraposats". Altres signants d’aquest manifest són l’exconseller Josep Maria Vallès, el politòleg Ismael Blanco, el dramaturg Àlex Rigola, el cineasta Cesc Gay i l’actriu Àgata Roca.