PACTES POSTELECTORALS

Afins als 'comuns' reclamen un tripartit d'esquerres en un manifest

Demanen a ERC, BComú i el PSC que acordin un govern "estable" amb una agenda progressista

zentauroepp48295930 colau190524162739

zentauroepp48295930 colau190524162739 / Enric Fontcuberta

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Personalitats de l’òrbita dels 'comuns' han llançat un manifest en el qual reclamen un govern tripartit d’esquerres per a la ciutat de Barcelona. 

Politòlegs, escriptors, sindicalistes, actors i periodistes, entre d’altres, exigeixen que ERC, BComú i el PSC es posin d’acord per comandar els pròxims quatre anys al consistori. "El govern de l’Ajuntament de Barcelona ha de respondre a aquesta majoria d’esquerres tan clarament expressada per la ciutadania amb el seu vot", afirmen, i posen de relleu que aquestes forces han obtingut en total "gairebé dos de cada tres vots" i 28 dels 41 edils.

Notícies relacionades

Proposen que l’acord es guiï segons tres principis: un govern "estable", un impuls a polítiques d’"equitat social, feministes, de foment de la vivenda assequible, de recolzament a l’economia social i de millora ambiental" que es projecti a Europa, i que contribueixi a "trobar una sortida dialogada i acordada a la qüestió nacional catalana, refusant la judicialització de la política i deixant enrere la dinàmica estèril dels fronts polítics contraposats i polaritzats".

Entre els signants hi ha el catedràtic de Dret Constitucional, Javier Pérez Royo; la directora de cine Clara Simón; l’escriptor i filòsof Santiago Alba Rico; l’exsecretari general de CCOO, Joan Carles Gallego; el periodista Guillem Martínez, i la sociòloga Marina Subirats