Anar al contingut

PACTES POSTELECTORALS

Afins als 'comuns' reclamen un tripartit d'esquerres en un manifest

Demanen a ERC, BComú i el PSC que acordin un govern "estable" amb una agenda progressista

El Periódico

Afins als 'comuns' reclamen un tripartit d'esquerres en un manifest

Enric Fontcuberta

Personalitats de l’òrbita dels 'comuns' han llançat un manifest en el qual reclamen un govern tripartit d’esquerres per a la ciutat de Barcelona. 

Politòlegs, escriptors, sindicalistes, actors i periodistes, entre d’altres, exigeixen que ERC, BComú i el PSC es posin d’acord per comandar els pròxims quatre anys al consistori. "El govern de l’Ajuntament de Barcelona ha de respondre a aquesta majoria d’esquerres tan clarament expressada per la ciutadania amb el seu vot", afirmen, i posen de relleu que aquestes forces han obtingut en total "gairebé dos de cada tres vots" i 28 dels 41 edils.

Proposen que l’acord es guiï segons tres principis: un govern "estable", un impuls a polítiques d’"equitat social, feministes, de foment de la vivenda assequible, de recolzament a l’economia social i de millora ambiental" que es projecti a Europa, i que contribueixi a "trobar una sortida dialogada i acordada a la qüestió nacional catalana, refusant la judicialització de la política i deixant enrere la dinàmica estèril dels fronts polítics contraposats i polaritzats".

Entre els signants hi ha el catedràtic de Dret Constitucional, Javier Pérez Royo; la directora de cine Clara Simón; l’escriptor i filòsof Santiago Alba Rico; l’exsecretari general de CCOO, Joan Carles Gallego; el periodista Guillem Martínez, i la sociòloga Marina Subirats