NEGOCIACIONS A BARCELONA DESPRÉS DEL 26-M

Valls afirma que "no hi ha fissures" dels seus regidors en l'oferta a Colau

Descarta que el recolzament del seu grup a l'alcaldessa suposi una ruptura amb Ciutadans

Collboni lloa la "generositat" i la "responsabilitat" de l'ex primer ministre francès

valls / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

L’ex primer ministre francès i candidat a l’Ajuntament de Barcelona amb el recolzament de CiutadansManuel Valls, ha assegurat que "no hi ha fissures" en els sis regidors de la seva candidatura –tres d’ells són de Cs– que van acordar oferir-se "sense condicions" a Ada Colau i Jaume Collboni per evitar un Govern independentista a la capital catalana. "Nosaltres decidim els sis, no tres regidors. Som sis, que no està malament, i que podem decidir o participar del futur de la ciutat", ha assenyalat en una entrevista a Catalunya Ràdio.

D’aquesta manera, Valls ha volgut acabar amb les especulacions sobre una possible divisió d’opinió entre els tres regidors independents de la seva candidatura –ell, Celestino Corbacho i Eva Parera– i els tres que formen part de Cs: María Luz Guilarte, Paco Sierra i Marilén Barceló. "¿No hi ha cap fissura?", li han insistit en l’entrevista. "Cap", ha respost ell, que ha afegit que "ho hem decidit junts, estem d’acord".

Al ser preguntat per si un eventual recolzament d’aquests sis regidors a un Govern integrat per Colau i Collboni podria provocar una ruptura entre la seva candidatura i el partitd’Albert Rivera, ha contestat: "No ho crec". "L’altra solució és Ernest Maragall, i no crec que ells vulguin un alcalde independentista. Llavors, les coses estan clares", ha continuat. "Barcelona no és només cosa de partits", ha reblat.

Valls no creu que es produeixi una ruptura amb Cs malgrat les discrepàncies sobre l’escenari postelectoral a Barcelona i s’ha mostrat convençut que s’acabaran posant d’acord. L’ex primer ministre francès ha aprofitat per reivindicar la seva independència: "Inés Arrimadas té molt caràcter, però sap que jo també en tinc quan es tracta de la meva independència".

Collboni lloa Valls

L’oferta "sense condicions" de Valls ha rebut l’aplaudiment de l’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, que ha lloat la "generositat" i "responsabilitat" del primer ministre francès. Ho ha fet en declaracions a Tele 5, on ha recordat que l’independentisme a Barcelona ha baixat de 18 regidors a 15 després d’aquestes eleccions, de 41 que té el ple municipal, per la qual cosa considera que no té sentit donar l’alcaldia al cap de llista d’ERC, Ernest Maragall. "Que la piconadora del procés no creui la plaça Sant Jaume", ha demanat Collboni amb referència tant a l’Ajuntament com a la Generalitat.

Notícies relacionades

Collboni ha remarcat que "la pilota és a la teulada de Colau" i ha emplaçat l’alcaldessa a triar entre aquest "govern d’esquerres pro Barcelona" i un de liderat per Maragall que seria "proindependentisme".

El PSC va aconseguir vuit regidors en les eleccions de diumenge, doblant la seva representació anterior, davant els 10 d’ERC i de Barcelona en Comú. Maragall va avantatjar en 4.800 vots Colau, cosa que li donaria l’alcaldia si no hi hagués cap acord a tres per tornar-la a investir.