ELECCIONS MUNICIPALS

Jaume Collboni: "Progrés o procés aquesta és l'elecció de diumenge"

El candidat del PSC apel·la al vot de "progressistes, moderats i patriotes de Barcelona" per frenar l'independentisme

zentauroepp48295176 psc collboni190523212339

zentauroepp48295176 psc collboni190523212339 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
Natàlia Farré
Natàlia Farré

Periodista

Especialista en art, patrimoni, arquitectura, urbanisme i Barcelona en tota la seva complexitat

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Molt per decidir. I qualsevol ajuda és bona. El candidat al PSC per a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, sembla tenir el tercer lloc assegurat diumenge, tot i que les últimes enquestes el situen a la baixa. Però la primera i la segona plaça no estan lluny. I el nombre d’indecisos a l’hora d’escollir papereta és alt. Així que el PSOE ha posat tota la carn a la graella per acompanyar Collboni perquè arribi fins a l’alcaldia.L’‘efecte Sánchez’ és un gran actiu i s’ha d’aprofitar el rebuf de la victòria socialista el 28-A passat per sumar tots els vots possibles.

Per això s’ha produït el desembarcament, aquest dijous, d’una part del’artilleria pesant del PSOE en el mitíng central de la campanya del PSC a Barcelona, a la Fabra i Coats, amb Pedro Sánchez, president en funcions del Govern, com a cap de cartell i per això el primer missatge de Collboni també ha sigut: “Tot pot passar. Pot venir d’un vot tenir un alcalde socialista que posi Barcelona per damunt de tot”; i per això, per descomptat, ha fet una crida al final de la seva intervenció convidant a la “mobilització de progressistes, moderats i patriotes de Barcelona” a favor de la seva candidatura que és l’única, a parer de Collboni, que pot “tornar a Barcelona el bon govern que sempre han demostrat els socialistes” i l’única capaç d’evitar que la ciutat es converteixi en “trinxera de l’independentisme”.

"Paraula i coherència"

El missatge de Collboni no ofereix dubtes: "progrés o procés aquesta és l’elecció de diumenge". Per l’alcaldable del PSC no hi ha matisos, o s’escull un “govern proindependentista o un govern pro-Barcelona” o es dona la vara de comandament a “un alcalde que subordini Barcelona al procés o un alcalde que s’interessi pels veïns”.  Els enemics a batre són dos: ERC i Barcelona en Comú. I en aquests s’han centrat els atacs de Collboni, per a qui Ernest Maragall i Ada Colau són el mateix. Tant és. Amb tots dos entraria l’independentisme al consistori: “per la porta del davant, amb Maragall” o “per la porta del darrere, amb Colau.”

Conscient que comparteix frontera de vot amb Barcelona en Comú, els atacs a Colau no s’han limitat a la seva connivència amb l’independentisme, sinó que també han inclòs referències al seu fracàs al capdavant de l’alcaldia: “Ada no ha fet res”, ha afirmat, es queixen els veïns als barris, i davant la desconfiança i decepció que genera l’actual alcaldessa ha promès “paraula i coherència”. “Quatre anys són suficients, s’ha acabat la broma”.

Àrea metropolitana

Notícies relacionades

L’àrea metropolitana, on les previsions del PSC són bones i s’augura un canvi de cicle, també ha actuat aquesta nit. El cinturó vermell de Barcelona va perdre color en la desfeta socialista de les municipals del 2015, però alguns alcaldes com els de l’Hospitalet, Cornellà i Santa Coloma van resistir, aquest últim, amb Núria Parlon de cap de llista, fins i tot va aconseguir majoria absoluta. Així que la seva absència a l’escenari ha sigut significativa.

Sí que ha parlat des de l’estrada Núria Marín, l’alcaldessa i candidata a la reelecció a l’Hospitalet de Llobregat. Ho ha fet en nom de tots els alcaldes socialistes: “els alcaldes que no obrim les escoles per al referèndum il·legal, els alcaldes que treballem cada dia per la convivència i la unió, els alcaldes que ni posem ni traiem llaços, sinó que parlem, escoltem i no enfrontem els veïns”. Per acabar arengant el personal: “A guanyar, a guanyar, a guanyar”.