ELECCIONS MUNICIPALS

Manuel Castells: "Votaré Ada Colau, els pròxims anys poden ser els del renaixement de la ciutat"

Barcelona en Comú presenta un manifest de recolzament del món de la cultura a la candidata

zentauroepp48274825 colau manuel castells190522141341

zentauroepp48274825 colau manuel castells190522141341 / Nazaret Romero

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust

“Diumenge votaré Ada Colau i el seu equip, per raons molt clares. En primer lloc, perquè són persones com nosaltres. No són buròcrates i especuladors. Venen de moviments de la societat civil que va dir prou al projecte de destrucció de la nostra ciutat per part dels fons voltor i les multinacionals del turisme”. Amb aquestes paraules ha obert el sociòleg Manuel Castells l’acte en què un grup d’intel·lectuals ha mostrat el seu recolzament a la candidatura de Barcelona en Comú.

Juntament amb Castells, persones vinculades amb la cultura, el món acadèmic i amb l’esquerra han acompanyat Colau en un acte al Pati Manning. Hi havia Jordi Borja, un dels pares de l’entrada de Colau en la política; el cineasta Pere Portabella; l’exregidor d’ICV Ricard Gomà, i l’exconseller Josep Maria Vallès. I molts altres que no han vingut sí que han subscrit el manifest presentat per Barcelona en Comú que han firmat personalitats del món acadèmic i cultural: els actors Eduard Fernández, Antonio de la Torre, Juan Diego Botto, Pilar Bardem; els escriptors Santiago Alba i Rosa Regàs; el politòleg Quim Brugué, el periodista Guillem Martínez, entre d’altres, fins a un total de 165 sotasignats.

Notícies relacionades

El manifest aposta per la reelecció de Colau, afirma que en el seu primer mandat s’han reduït les desigualtats, remarca que el govern municipal no ha comptat amb la col·laboració de la Generalitat ni el Govern central i assegura que el Consistori ha demostrat des del 2015 ser “un exemple d’implicació més enllà de les seves obligacions”.

Emocionada

A més de Castells ha intervingut l’actriu Bàrbara Mestanza, que ha explicat, emocionada, que la primera vegada que va saber de Colau va ser quan havien de desnonar la seva mare, enfonsada per l’amenaça. Un relat que ha fet que l’alcaldable s’emocionés més que ella i prorrompés en plor.