L'assassí del bar de l'Eixample va convidar la menor a entrar al seu local

La noia estava discutint amb la seva parella i l'amo de la cafeteria va obrir la porta perquè es fiqués al seu establiment

Els Mossos d'Esquadra descarten el mòbil masclista perquè víctima i autor del crim no es coneixien

3619b101-17d8-4593-87f9-28211648d1b7-hd-web / periodico

3
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La noia de 17 anys assassinada ahir dimarts a la tarda en un bar de l’Eixample de Barcelona va entrar al local perquè Farid, l’amo del local detingut per aquest crim, la va convidar a passar. Segons fonts policials, Farid, de 32 anys, va obrir la porta de la cafeteria, ubicada a l’avinguda Mistral, mentre la víctima discutia amb la seva parella, un jove de 20 anys, davant el seu local.

A aquella hora no hi havia gaire gent en aquest passeig i la baralla entre els dos joves, tots dos de nacionalitat espanyola, va cridar l’atenció de l’amo. La noia, a instàncies de Farid, va entrar i a l’interior del local, segons tots els indicis, va començar una altra baralla amb ella i va acabar matant-la amb un ganivet.

Mòbil masclista descartat 

Els investigadors han descartat que la menor i Farid es coneguessin. No es tracta d’un cas de violència masclista. El problema és que tampoc hi ha cap altre mòbil que tingui més sentit perquè el crim, en realitat, no té explicació racional.

Des del carrer, el nòvio va escoltar crits a l’interior del local, en el qual es trobava la noia amb Farid i va entrar en una fleca de davant a demanar auxili. Les empleades van provar de calmar-lo perquè truqués al 112. Ho va fer. Abans de l’arribada dels policies, el jove va entrar al bar i va trobar el cos de la seva parella estès a terra, apunyalat, sense vida. Entre les dues accions, Farid havia sortit del bar amb la seva bicicleta i havia fugit.

Als primers agents que van arribar al bar i van veure la jove sense vida els va costar creure la versió del nòvio, que continuava molt alterat. Però la detenció mitja hora més tard de Farid per part de la Guàrdia Urbana va donar sentit al seu relat. Farid, un home d’origen marroquí que feia anys que vivia a Barcelona, va ser detingut per una patrulla de la policia municipal, ensangonat i en estat de xoc, quan circulava pel carrer de l’Hospital al Raval. Els Mossos van confirmar hores més tard que era l’autor material del crim.

De la seva declaració no ha resultat possible saber per què la va matar. Tampoc ell estava equilibrat i aquesta nit l’ha passat ingressat en una unitat psiquiàtrica. Sense cap mòbil aparent, els agents de la unitat d’homicidis dels Mossos, a càrrec de les indagacions, proven d’inferir possibles causes que motivessin l’agressió de Farid a la menor tot i que, de moment, cap d’aquestes entrega una explicació lògica. A mesura que passen les hores, guanya la possibilitat que es tracti simplement d’una reacció irracional, la de Farid, que va perdre el cap i va acabar assassinant la noia.

Bar tancat

El crim, per inconcebible, va enfosquir una artèria per als vianants plena de terrasses. Amb el pas dels minuts, els veïns van acabar envoltant la cafeteria mentre els agents investigaven l’escena del crim dins d’un cordó de seguretat. El bar '69', el local està en aquest número postal, va obrir fa tres o quatre mesos. Segons l’entorn de Farid, ell va poder engegar aquest negoci gràcies als diners que havia acumulat fentd’amfitrió d’apartaments llogats a Airbnb. O almenys això és el que ell explicava.

Notícies relacionades

L’única cambrera que havia contractat Farid, una dona d’origen xilè, va relatar a aquest diari que va ser acomiadada fa una setmana, quan el local va tancar. No obstant, els veïns de l’avinguda afirmen que durant l’última setmana van veure com Farid aixecava i abaixava la persiana sense respondre a cap horari comercial.

El jutjat d’instrucció 19 de Barcelona, en funcions de guàrdia, és l’encarregat d’aprofundir en el crim. Els investigadors mantenen totes les hipòtesis obertes, tret de la de la violència masclista.